Прочитај ми чланак

Ноле протутњао до четвртфинала Вимблдона!

0

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Вимблдона, пошто је у осмини финала лако савладао Чилеанца Кристијана Гарина са 6:2, 6:4, 6:2. Наредни ривал на трећем гренд слему у сезони биће му победник меча Мартон Фучович - Андреј Рубљев.

Дуел првог и 20. играча на планети трајао је сат и 51 минут, а Ноле је проблема са противником имао само у другом сету, у ком је дуго ломио отпор и успео да га сломи у финишу, брејком у деветом гему.

Новак је одлично ушао у меч са Гарином, коме је већ у првом гему меча јасно ставио до знања да једноставно на овом дуелу нема шта да тражи.

Фуриозно је Ђоковић отворио меч, створио је три везане брејк лопте, искористио је прву и повео са 1:0. Свој сервис је чувао, противник није имао чему да се нада, те није ни могао да га угрози.

Али, није се Србин задовољавао само једним брејком, већ је нанео још један ударац ривалу, повео је са 4:1, да би трај брејк материјализовао, те је дошао до огромних 5:1. Ту велику предност је успео да задржи, па је први сет на силовит начин окончао – 6:2.

У другом је, пак, имао више проблема. Противник је више претио, стварао и шансе за брејк, али их није користио. Имао је две само у другом гему, да би Новак затим у два одвојена гема имао по једну. Међутим, одузимања сервиса није било. Баш као ни у седмом гему, када је Ноле имао три шансе да зада ударац противнику.


Није тада знао да крунише створене шансе, али јесте у деветом, пресудном гему у овом сету. Сјајном игром је дошао до 15:40 и овога пута није грешио. Искористио је прву прилику која му се указала, направио брејк за 5:4, да би у наредном гему реализовао другу сет лопту и дошао је до 6:4, односно био на корак до победе.

То му је очигледно дало додатни мотив, заиграо је још јаче желећи да све реши што пре и да се не задржава много на терену. Тако је, баш као и у првом сету, направио брејк у првом, затим и у петом гему, па је часком дошао до 4:1.

Није одатле било повратка за Гарина, Ђоковић је рутински привео посао крају и дошао до коначне победе – 6:2, 6:4, 6:2.

Пласирао се у четвртфинале Вимблдона, где ће играти против победника меча Мартон Фучович – Андреј Рубљев.