Прочитај ми чланак

НОЛЕ ЈЕ ПОНОВО ОНАЈ СТАРИ: Ђоковић разбио Нишикорија у 1. колу Мадрида! (ВИДЕО)

0

После два сата игре Ноле је савладао јапанског тенисера

Новак Ђоковић је у 1. колу Мадрида успео да савлада Јапанца Кеиа Нишикорија са 2:0 (7:5, 6:4) и тако, после одличне и сигурне игре прође у 2. коло тениског турнира у престоници Шпаније.

После учешћа на турнирима у Монте Карлу и Барселони, Ђоковић је наставио сезону на шљаци у 1. колу Мадрида против Нишикорија којег јепосле 2 сата игре испратио са овог такмичења.

Током првог сета играло се гем за гем. И један и други тенисер имали су своје шансе за брејк, али их нису користили. Ипак, када је било најпотребније, при резултату 6:5, Ђоковић је успео да одузме сервис Јапанцу и освоји први сет.

https://twitter.com/beinsports_FR/status/993511215052873728

Слична игра виђена је и почетком другог сета. Оба тенисера освајала су гемове на свој сервис. После новог изједначења Јапанца, Ђоковић је замало дозволио брејк. На 30:30 имао је чист „пенал“ али је лоптицу уместо у поље противника, буквално са мреже, успео да пошаље у исту. Ипак, гвелика грешка, која се у тенису ретко виђа, није га скупо коштала.

https://twitter.com/VinnMedOss/status/993520796554485760

Оно што је свакако похвално за Ђоковића је то, што је на моменте и после 40:0 за противника успевао да изједначи и борио се за сваки поен. Барем у овом делу игре, за разлику од неких претходних турнира, Новак није показао знаке слабије физичке припреме.

Да подсетимо ,турнир у Мадриду траје од 6. до 13. маја одиграти и за Новака је четврти по реду Мастерс у 2018. години.