Прочитај ми чланак

НОЛЕ ГУБИ ПРИМАТ ЧАК И У СРБИЈИ: Филип од недеље бољи од Ђоковића?

0

Ако Крајиновић освоји турнир у Мајамију, добиће 1.000 поена и претећи ће Ђоковића на АТП листи, чиме ће постати најбољи српски тенисер

Филип Крајиновић могао би од следеће недеље да претекне Новака Ђоковића на АТП листи.

Foto: Christophe Petit Tesson / EPA;

Улази у топ 20

На мастерсу у Мајамију Србин је дошао до осмине финала, где ће одмерити снаге са Аргентинцем Хуаном Мартином дел Потром. Филип Крајиновић заузима тренутно 27. место на АТП листи са 1.539 поена, док је Новак Ђоковић 12. на свету са 2.300 бодова. Разлика између њих двојице је 761 бод, па би Крајиновић у случају да освоји турнир у Мајамију претекао Новака јер би освојио 1.000 бодова. У случају да се то деси, Новак Ђоковић би први пут после 2006, укупно након 12 година, изгубио титулу најбољег српског тенисера.

Пласман у финале би му донео 600 поена, а у полуфинале 360. Уласком у осмину финала Србин је освојио 90 бодова.

– Топ 10 за мене изгледа још много далеко! Следећи циљ је пласман међу 20 најбољих на свету. Мислим да ћу то остварити. Срећан сам што сам јако добро кренуо у сезону, с обзиром на то да играм под великим притиском после финала у Паризу. Људи много очекује од мене – рекао је Крајиновић за Спортклуб и додао:

– Имао сам пех на почетку сезоне да сам се повредио и месец и по нисам играо тенис. Бојао сам се после тога како ће све изгледати, али ето, побеђујем и у доброј сам форми.

Аргентинац тежак ривал

Наредни противник Филипа Крајиновића биће шампион из Индијан Велса, Аргентинац Хуан Мартин дел Потро. Њихов меч је на програму од 17 часова.

– Дел Потро је у животној форми, освојио је Акапулко и мастерс у Индијан Велсу. Игра изванредно. Сигурно је да ме чека тежак меч – поручио је Филип.

Срби на турниру

СВИ ИСПАЛИ, САМО КРАЈИНОВИЋ ОСТАО

Петорица српских тенисера играла су у Мајамију. Испали су Ђоковић, Троицки, Кецмановић и Лајовић, а Крајиновић је једини остао на турниру.

– То показује да вучемо један другога. Србија треба да буде поносна што има овакве играче, пет тенисера у топ 100. Радујем се што нас толико има и надам се да ће бити још наших играча – поручио је Крајиновић.