Прочитај ми чланак

НИШТA ОД ЛИГЕ ШAМПИОНA: Храбри Партизан играо, Олимпијакос давао голове

0

Још једна сезона Лиге шампиона протећи ће без првака Србије… Партизан је у реваншу трећег кола квалификација за елитно такмичење одиграо 2:2 (1:1) са Олимпијакосом у Пиреју, али је даље прошао првак Грчке.

После 1:3 у Београду, црно-бели су вечерас успели да остану непоражени иако су два пута губили.

Првак Грчке ће у петак на жребу сазнати ко ће му бити последња препрека пред групну фазу Лиге шампиона, док ће Партизан добити ривала у плеј-офу за Лигу Европе.

Тим Мирослава Ђукића има за чиме да жали после 180 минута борбе са Олимпијакосом, али даље је прошао ипак бољи ривал. Једноставно, црвено-бели из Пиреја су у обе утакмице казнили готово сваку грешку црно-белих и скоро сваку шансу претворили у гол. У томе се огледа њихов квалитет и управо то представља разлику у односу на Партизан.

A Партизан је и на „Караискакију“ био храбар и показао да има потенцијал. Међутим, поново су га сопствене грешке скупо коштале.

Навијачи Олимпијакоса, заједно са гостима из Србије – присталицама Црвене звезде, приредили су црно-белима паклен дочек. Ипак, то није спутало изабранике тренера Мирослава Ђукића да уђу у борбу спуштеног гарда са знатно богатијим и цењенијим противником.

Међутим, домаћин је повео после великог кикса Кљајића у 22. минуту. Карсела је извео слободњак, а лопта је кроз руке Партизановог голмана одскакутала у гол!

У 34. минуту Кљајићу се одужио колега са супротне стране Капино, после чије лоше интервенције је Сума изједначио.

Партизан је и пре и после ових голова претио, у истом маниру је почео и друго полувреме, али је онда доживео још један шок. Фортунис је остао сам између два црно-бела штопера и главом послао лопту у мрежу. Играо се 51. минут.

То је ошамутило српског шампиона, који је успео и од тога да се опорави, стигне до изједначења преко Ђурђевића у 84. минуту, а два минута касније Јанковић је пропустио велику шансу да у завршницу унесе неизвесност.

Овако, у Партизану могу да буду задовољни начином на који су представили клуб у двомечу са грчким великаном, али и да схвате да је борба за Лигу Европе ипак реалност.