Прочитај ми чланак

Нисмо добили најгору екипу у групи: Како ћемо на Еуру

0

Фудбалери Србије су се први пут од самосталности 2006. године пласирали на Европско првенство. Оверили су пролаз ремијем са Бугарсом (2:2) и чињеница је да ће се само пласман памтити - игре и резултати никако.

У објективно најлакшој групи у квалификацијама за Еуро смо стрепели до самог краја, чак смо и губили од можда и најлошије Бугарске у историји, међутим на крају су Драган Стојковић Пикси и „орлови“ отишли на ЕП, где је наша репрезентација последњи пут играла 2000. године под именом СР Југославија.

Али, да би се у Немачкој направио неки искорак, нешто битно мора да се промени. Јер, је недопустиво да у квалификацијама не добијете ниједном бодовно најгору селекцију у групи која је последњи пут уписала победу 16. новембра 2022. године против Кипра.

Два пута смо изгубили од Мађарске, док смо по две победе уписали против Црне Горе и Литваније.

За ове квалификације је то било довољно, за нешто више на шампионату у Немачкој – тешко. И зато је после прославе пласмана на Европско првенство потребно направити анализу, подвући све лоше ствари, којих је било, како нам се не би поновио Мундијал у Катару.