Прочитај ми чланак

Србија победила Литванију и наставила лет ка Европском првенству

0

Фудбалери Србије су савладали Литванију у гостима са 3:1 у шестом колу квалификација за Европско првенство, захваљујући чему су се вратили на друго место групе Г. Ривала је сломио Александар Митровић, који је постигао сва три гола, те је на тај начин забележена победа после два везана кикса.

Доживели су „орлови“ пре три дана пораз на свом терену против Мађарске, чиме су закомпликовали пут ка Европском првенству, због чега је победа у Каунасу била обавезна.

И до ње су наши фудбалери дошли пре свега захваљујући блиставој партији Александра Митровића, који је ривалу спаковао три гола. Серију је почео у 21. минуту, када је главом одлично реаговао н а центаршут Младеновића, те је матирао голмана ривала.

На нови гол Митровића смо чекали 11 минута, будући да је у 32. поново сарадња Младеновића и Митровића била плодоносна, а нападач Ал Хилала је такође главом нашао пут до мреже, да би у 42. минуту искористио асистенцију и повисио на 3:0.

Све што су Литванци успели да ураде на овом мечу, јесте да смање на 3:1 голом Паулаускаса у судијској надокнади првог полувремена, но до краја нису успели да угрозе победу Србије.

Наша селекција се овим тријумфом вратила на победнички колосек и на другу позицију. Сада има 10 бодова, колико је сакупила и Мађарска, од које има лошији међусобни скор, али и два бода више од првог пратиоца – Црне Горе.

Друго полувреме: Литванија – Србија 1:3 (1:3)

КРАЈ МЕЧА! Победа Србије против Литваније.

90. минут – Још четири минута игре у Каунасу.

78. минут – Само што је ушао у игру – Јанкаускас је био у шанси. Тукао је са 20-ак метара, али право у руке голмана „орлова“.

72. минут – Прве измене на мечу врши Драган Стојковић Пикси. Из игре је извукао Живковића и Александра Митровића, уместо којих улазе Стефан Митровић и Влаховић.

67. минут – Како је могуће да ово није био гол?! Илић је добио лопту као на тацни, међутим из непосредне близине је гађао поред гола.

65. минут – Већи посед имају „орлови“, међутим за сада не успевају новим голом да реше овај меч…

56. минут – Наши фудбалери покушавају да све реше новим голом, па је тако опасно запретио и Сергеј после корнера. Али, морају да буду опрезни у одбрани, јер је мало фалило да нас скупо кошта грешка Срђана Бабића.

49. минут – Прете „орлови“ почетком другог полувремена. Покушао је Гудељ, али се Гертмонас испружио и скренуо лопту од гола.

46. минут – Настављен је меч у Каунасу…

Прво полувреме: Литванија – Србија 1:3

КРАЈ ПОЛУВРЕМЕНА! Фудбалери Србије су квалитетнији од противника, што су показали и са три постигнута гола преко Александра Митровића, али је сенку на то издање мало бацио примљени гол у финишу првог дела.

45. минут – ГОООЛ! СМАЊИЛА ЈЕ ЛИТВАНИЈА НА 1:3! Испала је наша одбрана, Миленковић је погрешио, па остао укопан у казеном простору, лопта је дошла до Паулаускаса, који је матирао Милинковића Савића.

42. минут – ГООООЛ! ХЕТ-ТРИК МИТРОВИЋА ЗА 0:3! Разлика у класи између две селекције је огромна, потврдили су то и сада „орлови“. Душан Тадић је капитенски асистирао, пронашао је Митровића, који је овог пута ногом савладао Гертмонаса.

37. минут – Прошао је сада и Душан Тадић, покушао је да пронађе Митровића, али су дефанзивци Литваније отклонили опасност.

32. минут – ГОООЛ! СРБИЈА ДУПЛИРАЛА ПРЕДНОСТ – 0:2! Одлично функционише тандем Младеновић – Митровић. Леви спољни играч наше репрезентације је поново одлично центрирао, нашао је нападача „орлова“ у казненом простору, коме није било тешко да поново савлада Гертмонаса.

28. минут – Митровић врши притисак на последњу линију противника, надмудрио је дефанзивца Литваније, али је на опрезу био голман Гертмонас, који одлично интервенише.

21. минут – ГОООЛ! ВОДИ СРБИЈА – 0:1! Била је то дуга акција наших фудбалера, лопта је кружила око гола Литванаца, дошла је на крају на леву страну до Младеновића, он је одмах послао лопту у казнени простор, пронашао је Митровића, који главом матира противничког голмана.

19. минут – Опасни су Литванци преко контри, свака је практично опасност по нашу одбрану. Тако је било и сада, али су се наши дефанзивци на време вратили и отклонили опасност.

17. минут – Шта је сада промашио Милош Вељковић?! Остао је штопер Србије сам пред голманом Литваније, имао је времена да се намести после центаршута Младеновића, али је послао лопту поред гола.

12. минут – Споро и безидејно играју наши фудбалери, без икакве идеје како да угрозе ривала.

7. минут – Покушали су наши репрезентативци после корнера, али Тадићев центаршут лако хвата голман Литваније.

6. минут – Добро су на почетку меча постављени Литванци, па „орлови“ немају простора да дођу до изгледне шансе.

1. минут – Почео је меч у Каунасу.

ЛИТВАНИЈА – СРБИЈА 1:3 (1:3)

Стадион: „Даријаус ир Гирено“. Стрелци: Паулаускас у 45. минуту за Литванију, а Митровић у 21, 32 и 42. за Србију. Судија: Саша Штегеман (Немачка). Жути картони: Чернич, Паулаускас (Литванија), Живковић (Србија).

ЛИТВАНИЈА: Гертмонас – Ласицкас, Лекијатас, Гирдваинис (од 46. Кажуколовас), Бенета (од 71. Ширвис) – Вербицкас (од 46. Новиковас), Гинеитис – Сливка, Голубицкас (од 46. Ремејкис), Чернич – Паулаускас (од 78. Јанкаускас).

СРБИЈА: В. Милинковић Савић – Миленковић, Вељковић, Бабић – Живковић (од 72. С. Митровић), Гудељ, Илић, Младеновић – Тадић, С. Милинковић Савић – А. Митровић (од 72. Влаховић).