Прочитај ми чланак

Николић: Не одлучују еври и долари

0

marko-nikolic

(Б92)

Тренер Војводине Марко Николић рекао је да се нада како његова екипа може да парира турској Бурси у мечевима трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Николић је, такође, нагласио да у спорту није пресудна количина новца уложеног у тим.

„Бурса је екипа која је прављена за Лигу шампиона и само стицајем околности налази се у квалификацијама за Лигу Европе. Ради се о искусном тиму, са просеком од 29,5 година, имају играче који су наступали у највећим европским клубовима. Чињеницу да играмо са планираним учесником Лиге шампиона морамо да истакнемо, јер је у јавности створена еуфорија и баш због тога потребно је да се зна колико јаког противнико имамо“, рекао је Николић.

Николић је нагласио да су његови играчи спремни за предстојећи двомеч и да је презадовољан амбијентом у свлачионици.

„Момци су чврсто на земљи, стално им говорим да ништа велико још нису урадили. Играње у Европи нам прија, али главни циљ нам је првенство. У утакмици са Бурсом сигурно нам неће недостајати амбиција и уз мало спортске среће можемо да им испарирамо и потврдимо да у спорту није пресудна уложена количина долара или евра“, нагласио је Николић..

На питање да ли ће мењати нешто у саставу, Николић је рекао да постоји неписано правило да се тим који побеђује не мења, али због чињенице да је екипа појачана планира да направи једну или две измене.

„Управа је направила велики посао на плану довођења играча и изашли су у сусрет неким мојим жељама. За утакмицу са Бурсом лиценцирани су Калуђеровућ, Тумбасевић и Лековић, док се за Денковића и Фатића чекају папири. Абубакар се опоравио, тренира са екипом и у комбинацији је за тим. У дуел са Бурсом сигурно улазимо јачи него у мечеве са Хонведом“, закључио је Николић.

Млади првотимац Војводине Марко Полетановић истакао је да је Бурса екипа из самог вха турског фудбала и то довољно говори о њеном квалитету.

„Не плашимо се противника, али их респектујемо. Нанизали смо четири победе и надам се да ћемо ту серију наставити. Атмосфера у екипи је фантастична, а верујемо да ће тако бити и на стадиону и да ћемо имати велику подршку навијача“, поручио је Полетановић.

У екипи Бурсе играју нека позната имена европског фудбала попут Себастијана Фреја, бившег голмана Интера, Фиорентине и Парме, затим бивши леви бек Марсеја и Милана Нигеријац Таје Таиво, па доскорашњи везиста Порта Аргентинац Фернандо Белуши, као и некадашњи турски репрезентативац Тунчај Санли.

Прва утакмица трећег кола квалификација за Лигу Европе између Војводине и Бурсе игра се у четвртак од 20 часова на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду.