Прочитај ми чланак

Невиђени скандал: Фалсификовао ковид сертификат, а смејао се Ђоковићу

0

Незапамћени скандали настављају да потресају тенис. Након депортације Новака Ђоковића из Аустралије сада смо сведоци нове несвакидашње приче јер је Алекс де Минор један од оних који су под истрагом да су купили лажну ковид пропусницу (сертификат).

Шпанска полиција је ово поручила за „АФП“, француску агенцију, која је пренела да су из полиције потврдили „Да могу да потврде његово им“.

Он се налази међу познатим личностима које су купили овај сертификат, а Де Минор је тренутно 32. играч планете. Ова превара му је помогла да се такмичи на Аустралијан опену, где је стигао до осмине финала.

Пре почетка турнира се подсмевао Новаку због комплексне ситуације.

Полиција је саопштила да је завршила другу фазу операције „Џенер“ која је започела почетком јануара.

Истрага је потврдила да су предводници групе били лоцирани у Француској.

Укупно је ухапшено 11 људи који су оптужени за кривотворење и још њих 2.200 који су по истагром због преваре са ковид документима.

Како се наводи лажни ПЦР тест се продавао по цени од 50 долара, за ковид пропусницу се плаћало 200 долара, док су богатији клијенти за 1.000 евра добијали документ да су потпуно вакцинисани.

Плаћање је вршено криптовалутама кроз рачуне који су отворени у земљама трећег света.

Након плаћања, клијенти су добиљали кодове. Два дана касније би добијали и ковид пропуснице у којима је писало да су примили две или три дозе вакцине.

Подсмевање Новаку

Џејмс Дакворт и Алекс де Минор изнели су своје виђење ситуације у необично лежерном односу према тако деликатној ситуацији.

„Видите, мислим да је веома интересантно. То је све што ћу да кажем“, рекао је Де Минор.

Тако је само поставио подлогу да на сличан начин одговори и Дакворт. Наиме, њих двојица су се смејала између два одговора, а онда је Дакворт поручио.

„Не знам који су критеријуми за изузеће, да, у питању је независно тело, морао је некако да испуни критеријуме. Ако их је испунио, требало би да може да дође“, рекао је Дакворт, а узвратио је Де Минор.

„То је веома политички коректан одговор“, добацио је Де Минор и наставио са смехом.