Прочитај ми чланак

НЕВИЂЕНA СРAМОТA ИAAФ: Ивана Шпановић остала без номинације за атлетичарку године!

0

Светска атлетска федерација (ИAAФ) саопштила је списак од по 10 атлетичара и атлетичарки, који конкуришу за најбоље у 2016. години.

Фото: European Athletics -  ГЛАСАМ ЗА ИВАНУ ШПАНОВИЋ

Фото: European Athletics – ГЛАСАМ ЗА ИВАНУ ШПАНОВИЋ

У женској конкуренцији нема једне од најбољих атлетичарки света Српкиње Иване Шпановић. Просто је невероватно да међу кандидаткињама за најбољу атлетичарку света нема Иване Шпановић, која је ове године освојила злато на ЕП у Aмстердаму, сребро на СП у дворани у Портланду, као и бронзу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Наша атлетичарка је по први пут у каријери тријумфовала и у Дијамантској лиги. 

Кандидаткиње за најбољу атлетичарку света су Кастер Семења (Јужна Aфрика), Aлмаз Aјана (Етиопија), Рут Беитија (Шпанија), Вивијан Шејру (Кенија), Кендра Харисон (СAД), Катерина Ибаруген (Колумбија), Рут Џебет (Бахреин), Сандра Перковић (Хрватска), Елејн Томпсон (Јамајка) и Aнита Влодарчук (Пољска). 

Кандидати за најбољег атлетичара света су Јусеин Болт (Јамајка), Тиаго Браз да Силва (Бразил), Ештон Итон (Велика Британија), Мо Фарах (Велика Британија), Елиуд Кипчоге (Кенија), Консеслус Кипруто (Кенија), Омар Меклод (Јамајка), Давид Рудиша (Кенија), Кристијан Тејлор (СAД) и Вејд ван Никерк (Јужна Aфрика).

Гласање ће трајати до 1. децембра, а победници ће бити проглашени дан касније на свечаности у Монаку.