Прочитај ми чланак

НЕВЕРОВАТНО: Ако пристане Ибрахимовић ће зарађивати 75 милиона годишње

0
Златан Ибрахимовић

Златан Ибрахимовић

Ако се догоди биће за историју! Златан Ибрахимовић још вага понуде из читавог света и разматра где би могао да настави каријеру, а ако буде вођен новцем – Кинезима нико неће моћи да парира!

Светски медији данас доносе вест да би репрезентативац Шведске требало да буде летња бомба у правом смислу те речи, иако ће у нови клуб прећи без обештећења, пошто му уговор са Пари Сен Жерменом истиче у јуну. Није, дакле, у питању висина обештећења, већ плата коју ће добити, а сума с којом се спекулише заиста делује нестварно – 75.000.000 евра по сезони?! Такву зараду никад нико није имао у историји фудбала!

Засад се не помиње има клуба, али извесно је да ће у читавом послу учествовати лично председник Кине и генерални секретар Комунистичке партије те земље Си Ђинпинг. Ради се о једном од најмоћнијих људи на свету, а уз то и великом фудбалском фанатику чија је лична идеја довођење једне од највећих звезда светског фудбала. Обезбедити новац, значи, неће бити никакав проблем. Само још да Ибра пристане да у смирај каријере оде у Азију…

Више пута смо писали о томе да је кинеска лига у великој експанзији последњих година. Само у зимском прелазном року тамошњи клубови потрошили су близу 350.000.000 евра на појачања (само за обештећења), а у Кини тренутно играју асови попут Лавеција, Рамиреса, Жервиња, Џексона Мартинеза, Алекса Тешеире… Ипак, права правцата бомба требало би да експлодира током лета и лако би могло да се деси да то заиста буде баш Ибрахимовић.

Златан иначе не оскудева у понудама. За далеко мање новца могао би да игра за Манчестер Јунајтед, Милан, Бајерн, можда неки од МЛС тимова… Све су то екипе које су до сада показале интересовање. Остаје нам да видимо да ли ће и у његовом случају зов лудачке своте новца бити јачи од жеље за највећим трофејима…

Извор: mozzartsport.com