Прочитај ми чланак

Несуђени шпиц Звезде игра за Хрватску и са упалом

0

Селектор Србије Љубиша Тумбаковић је због умора, дербија отпустио седморицу играча за меч са Турском, а селектор Хрвата Златко Далић не може да се "реши" Андреја Крамарића који је повређен а хоће да игра против Француске.

Не морају стручњаци да нам објашњавају зашто се Срби опходе према својој селекцији „овако“, а Хрвати „онако“. Јасно је и због чега. А, вала и због кога. Зато вам доносимо само кратку причу из комшилука, да је се присетите понекад а прича је Андреј Крамарић, фудбалер од кога ће већ 22. октобра стрепети фудбалери и навијачи Звезде јер је он ударна песница немачког Хофенхајма. Стрепети ако игра или се радовати ако не игра.

YouTube CroExpress

Јер, наш актер приче био је и џокер Хрвата у победи против Шведске постигавши победоносни гол, а играо је са јаком упалом.

– Вучем повреду већ три недеље, упалио се адуктор, нерви. Да ли ћу играти против Француске? Ја сам жељан и мотивисан, видећу са селектором, а видећемо и колико ће ми тело то допустити. Сада и није најбитнија ситуација са повредом. Хтео бих бити фит 100 одсто, али мотивисан сам, жељан утакмица, голова. Сад ми се све то остварује а надам се да ће и са здрављем бити све уз реду па да наставим у оваквом темпу – рекао је Крамарић за „Спортске новости“ који не размишља да ли ће играти за викенд за Хофенхајмом у Бундеслиги или у Лиги Европе против Звезде.

Он има исправан став – једну земљу имаш, у клубу зарађујеш а националним дресом се поносиш и играш из петних жила. Пре шест година момак поникао у Динаму био је потенцијално појачање Црвене звезде, звао га је Роберт Просинечки да дође на Маракану, он се одлучио за Ријеку. А, тада се није ни могло тек тако из Загреба у Београд. Али поента приче о Крамарићу је став према репрезентацији који је непромењен већ две деценије а поставили су га полменти Просинечки, Бобан, Шукер, Јарни, Билић, Штимац.

Хрватска дочекује у четвртом колу „А“ дивизије Француску у Загребу и већ је продала свих 7.000 улазница које су пуштене у промет, односно 30 одсто од капацитета.