Прочитај ми чланак

Нема публике на Звезда – Милан

0

Чланови Кризног штаба за борбу против ковида 19, састали су се у 9 сати у Палати Србија како би одржали прву седницу након појаве новог, британској соја овог вируса. Мере неће ослабити, али се ни утакмица између Црвене звезде и Милана неће играти пред публиком, неке су од одлука.

Анализирана је епидемиолошка ситуација, а речи је било и о новом соју, као и о вакцинацији у нашој земљи.

Flickr

Засад нема укидања противепидемијских мера, како је навела министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба, др Дарија Кисић-Тепавчевић.

Није укинута ни мера која се односи на обавезан негативан ПЦР тест за улазак у Србију из Мађарске.

Кисић-Тепавчевић је после седнице Кризног штаба навела да је досад у Србији ваксинисано 415.000 грађана против корона вируса.

– Изузетно је велика заинтересованост наших грађана. Пратимо нежељене реакције, имали смо 3 на 415.000, односно теже, које захтевају хоспитализацију. Један хематом, запаљењу лимфиних чворова и блажи облик алергијске реакције. Сво троје су брзо пуштени кућама и нису били животно угрожени – истакла је она.

Министарка је рекла и да је на данашњој седници разматрано питање допуштања играња фудбалских утакмица пред публиком, али да Кризни штаб не види могућност за такву одлуку за сада.