Прочитај ми чланак

Нелсон: Нисмо изгубили титулу!

0

(Новости)

Тамнопути плејмејкер Црвене звезде о првом поразу у вечитом дербију. Демаркус: Ако Партизан жели прљаву игру, оставићемо лопту и сазнати ко је чвршћи

NELSON-4_620x0
Три победе и шест хиљада навијача намамили су Црвену звезду у погрешну улицу у четвртом дербију ове сезоне. Улога фаворита отупела је њена чула и успавала фајтерски инстинкт, док је оштрица Партизана секла као тек отпаковани бријач.

Одсутност црвено-белих видела се и на примеру узорног професионалца Демаркуса Нелсона, који је своју кошаркашку експлозивност демонстрирао само у тренутку сукоба са противничким играчима.

– Партизан је као тим урадио бољи посао, зауставио наш проток лопте и офанзивни скок. Њихових пет момака на терену играли су као један, што ми нисмо успели да учинимо – каже први плејмејкер црвено-белих.

Како ће овај пораз утицати на вас, пре свега у контексту предстојећег фајнал-фора Јадранске лиге?

– Као што не треба да узлетите превисоко, не треба ни да паднете прениско. Знате, побеђивали смо Партизан пре ове утакмице и нисмо седели на облацима. Знали смо да је то само један меч. Ни сада, после једног пораза, не смемо да паничимо пред одлазак на фајнал-фор. Требало би да погледамо снимак и видимо шта смо могли боље да урадимо, да неке ствари унапредимо већ до следећег меча у недељу.

Многе сте изненадили промашеним слободним бацањима у низу?

– Ствар концентрације и самопоуздања. Нисам играч који тражи изговоре, морам да уђем у дворану и више да вежбам. Није ми ово први пут у сезони да промашим слободно бацање, али никада оволико.

Да ли сте погрешили када сте улетели са клупе у тренутку сукоба између Суботића и Бертанса?

– Ја сам тимски човек, а тамо су били моји саиграчи. Не знам да ли је исправно то што сам урадио, али сваки пут када видим да им је потребна помоћ – бићу ту. Играли су веома прљаво током целе утакмице, а када судије не заштите играче они морају сами да се штите. Ако желе прљаву игру, онда ћемо спустити лопту и сазнати ко је чвршћи.

Партизан константно расте као тим. Може ли Звезда да се уздигне и почне да игра као у већем делу сезоне?

– Наравно. Као што сам рекао, ово је само једна утакмица. Исто бих мислио и да смо победили. Не бисмо постали шампиони, као што нисмо изгубили титулу овим поразом.

Најважније титуле и даље су у игри?

– Имамо добру сезону, у којој смо ставили себе у позицију да се боримо за титуле. Права ствар чека нас на фајнал-фору, показали смо да знамо да се „скупимо“ уочи утакмица које одлучују о трофеју. Не видим зашто би сада било другачије.

СУПЕРЛИГА 2. КОЛО
Мега визура – Константин 85:73
Металац – Раднички 91:93
Војводина – Слобода 91:65
Ц. звезда – Партизан 67:77

1. ПАРТИЗАН 2 0 4
2. РАДНИЧКИ 2 0 4
3. ВОЈВОДИНА 2 0 4
4. Ц. ЗВЕЗДА 1 1 3
5. МЕГА ВИЗУРА 1 1 3
6. МЕТАЛАЦ 0 2 2
7. КОНСТАТИН 0 2 2
8. СЛОБОДА 0 2 2
ТРЕЋЕ коло (6. април): Партизан – Војводина (17.00), Раднички – М. визура (17.30), Слобода – Металац (19.00), 7. април: Констатин – Ц. звезда (12.30).