Прочитај ми чланак

НЕЈМАР ОДВЕО БРАЗИЛ У ЧЕТВРТФИНАЛЕ! Мексиканци претили,али“селесао“наставља пут…

0

Фудбалери Бразила пласирали су се у четвртфинале Светског првенства, пошто су победили Мексико са 2:0

 

ТОК МЕЧА

БРАЗИЛ: Алисон, Фагнер, Тијаго Силва, Миранда, Филипе Луис, Касемиро, Паулињо (од 80. Фернандињо), Вилијан, Кутињо (од 86. Фирмино), Нејмар, Габријел Жезус.

МЕКСИКО: Очоа, Алварез (од 55. Ј. дос Сантос), Ајала, Салседо, Гаљардо, Маркез (од 46. Лајун), Ерера, Гвардадо, Лозано, Вела, Чичарито (од 60. Хименез)

Друго полувреме:

88′. ГОЛ! Бразил води 2:0! Севнула је контра Бразилаца, Нејмар се стуштио у казнени простор, шутирао, Очоа је одбранио његов ударац, али је све пратио Фирмино, којем није било тешко да са два метра ћушне лопту у мрежу.

80′. Покушавају Мексиканци да нађу рупу у одбрани Бразила, али им то не полази за руком.

73′. Пауза од 2-3 минута. Нејмар се ваљао поред терена, јесте га Лајун нагазио, али нападач Бразила, је као по обичају претерао са глумом.

69′. Гвадрадо је имао добру прилику, шутирао је са ивице казненог простора, али је изблокиран.

63′. Гол виси у ваздуху! Вилијан је изломио противничког играча, шутирао, али поново Очоа!

61′. Контра Мексика завршена је ударцем Веле са преко 20 метара, али је Алисон избацио лопту у корнер.

58′. Могло је да буде 2:0 за Бразил, али не да Очоа! Паулињо је шутирао са пеналтика, али Очоа одлично постављен.

53′. Одмах су узвратили Мексиканци, али на крају је изблокиран Лозано.

51′. ГОЛ! Бразил води, Нејмар је стрелац! Почео је Нејмар акцију, додао до Вилијана, који је прошао по страни, убацио лопту на петерац, а Нејмар је поставио ногу и послао лопту у мрежу.

50′. Контра Мексика, али се лоше завршила јер је Гаљардо био себичан и шутирао је са 25 метара, а имао је двојицу слободних играча.

48′. Најбоља прилика на утакмици! Кутињо је преварио неколико противничких играча, ушао је казнени простор, шутирао са 10-ак метара, али је Очоа сјајно одбранио.

Једна промена у тиму Мексика, уместо Маркеза, на терену је Лајун.

Прво полувреме:

40′. Покушао је Нејмар из слободног ударца, са преко 25 метара, али је лопта отишла преко гола.

34′. Сада је и Габријел Жезус шутирао, али је Очоа поново био одлично постављен.

30′. Узвратили су Мексиканци, деловало је да би могло да буде опасно по Алисона, али је Вела лоше шутирао са 20-ак метара.

27′. Плели су мрежу Бразилци, на крају је Кутињо шутирао са ивице казненог простора, али непрецизно.

25′. Коначно су запретили и Бразилци, учинио је то Нејмар. Пробио је по левој страни, преварио Алвареза, али је Очоа затворио угао и одбранио ударац нападача Бразила.

22′. Поново прилика за Мексико, али Ерера се предуго намештао и на крају је Каземиро стигао да га изблокира.

18′. Мексиканци агресивнији на почетку утакмице, као осице нападају противничке играче, а Бразилци, за сада немају решење за такву игру „сомбрероса“.

15′. Добар напад Мексика, Лозано је пробио по левој страни, преварио Фелипеа Луиса, али онда ни шут ни центаршут и пропала је прилика за „сомбреросе“.

5′. Узвратили су Бразилци, Нејмар је тукао са око 20 метара, Очоа је био мало несигурана, али на крају се све добро завршило по Мексиканце.

2′. Прва прилика на утакмици и то за Мексико! Гвардадо је центрирао, Алисон кратко одбио лопту, која је дошла до Лозана. Овај се наместио, распалио, али је Миранда у последњем тренутку изблокирао ударац.