Прочитај ми чланак

Потоп у Бразилу: Погинуло више од 30 особа, 60 се води као нестало (ВИДЕО)

0

Брана хидроелектране у бразилској држави Рио Гранде до Сул урушила се због поплава изазваних обилним вишедневним кишама, а најмање 500.000 људи је остало без струје и пијаће воде

Више од 30 људи је погинуло у поплавама у јужном Бразилу, а 60 особа се воде као нестале, док је око 15.000 становника евакуисано, јавља „Метропол“.

Брана хидроелектране у бразилској држави Рио Гранде до Сул урушила се због поплава изазваних обилним вишедневним кишама, а најмање 500.000 људи је остало без струје и пијаће воде.

У акцију потраге и спасавања укључени су и хеликоптери, а у појединим насељима становници су се попели на кровове својих поплављених домова.

Обилне падавине у најјужнијој бразилској држави која се граничи са Уругвајем почеле су у понедељак, а Национални институт за метеорологију Инмет за делове Рио Гранде до Сула издао је црвени метео-аларм.

Бразилски председник Лула да Силва посетио је поплављени регион и обећао помоћ Владе Бразила.

Гувернер државе Рио Гранде до Сул Едуардо Леите затражио је хитну помоћ за људе у поплављеним областима, а влада те државе прогласила је ванредну ситуацију.

Метеоролози су најавили да ће се падавине у том региону и даље наставити.

До сада је погођено укупно 213 општина у држави, а пријављене су поплаве, клизишта и кварови на бранама.

Према подацима „Метропола“, 10.000 људи је већ остало без крова над главом.