Прочитај ми чланак

Највећа нада Француске у Партизану!

0


Француски плејмејкер, Лео Вестерман, један је од најталентованијих европских играча рођених 1992. Одликује га изузетна кошаркашка интелигенција, прави је вођа на паркету, који може да поентира, али и да разигра саиграче.

Тренер Партизана МТС Душко Вујошевић је приликом промоције најавио да ће црно-бели овог лета подмладити тим. Већ је познато да ће прво појачање бити Никола Милутинов, један од најталентованијих европских центара, кога још само формалности деле од усељења у Хумску.

Други нови становник најтрофејније кошаркашке куће у Србији је француски плејмејкер Лео Вестерман, који је данас потписао трогодишњи уговор са црно-белима.

Вестерман, који је мало познат српској јавности, један је од најталентованијих европских играча рођених 1992. Момка који је две године похађао чувени „Федерални центар за кошарку“ и прошао све млађе репрезентативне селекције Француске, одликује изузетна кошаркашка интелигенција, а према мишљењима многих стручњака, прави је вођа тима на паркету, који може да поентира, али и да разигра саиграче, у зависности од ситуације.

Мада ће тек крајем јула напунити 20 година, претходне две сезоне био је један од лидера Асвела из Вилербана, и само захваљујући младости, али и чињеници да је француска репрезентација крцата НБА звездама, селектор Венсан Коле не може да га уврсти у најбољих 12. Ипак, Вестерман који је од данас званично слободан играч, са селекцијом Гала до 20 година следеће недеље у Словенији покушаће да нападне европско злато.

(Новости)