Прочитај ми чланак

Надал прекршио правила за улазак у Аустралију 31. а био позитиван 20. децембра?!

0

Двоструки стандарди! Новак Ђоковић свашта је преживео у походу на историјску 21 гренд-слем титулу у Мелбурну, а Рафаел Надал је без икаквих проблема, супротно важећим прописима ушао у Аустралију. Наиме, Надал је у Аустралију ушао 31. децембра, иако је 20. децембра објавио да је позитиван. Минимални рок, које су прописале аустралијске власти који мора да протекне од дана откривања да је особа позитивна на коронавирус до дана када улази у Аустралију је 14 дана!

Да је Надал заиста 20. децембра открио да је позитиван показују његове објаве на мрежама, као и текстови у медијима. По завршетку егзибиционог турнира у Абу Дабију Надал се вратио у Шпанију, где је и открио да је позитиван, иако није имао никакве посебне симптоме.

На ове јавне податке нико није обраћао пажњу и Надал је несметано ушао у Аустралију пред Нову годину. Очигледно је да су прописе прекршили и Надал који је кренуо пут Аустралије, а није испуњавао критеријуме, али и аустралијске власти које су зажмуриле на оба ока и дозволиле му да без икаквих проблема уђе у земљу!

Оно што је посебно изненадило љубитеље спорта, а посебно тениса, је Рафина изјава да би више волео да Новак не игра у Аустралији. Та изјава је дата у тренутку док је Ђоковић још увек пролазио кроз тортуру аустралијских власти.