• Почетна
  • СПОРТ
  • Надал о Ђоковићевој дијети: То је Нолетова краткотрајна новотарија!
Прочитај ми чланак

Надал о Ђоковићевој дијети: То је Нолетова краткотрајна новотарија!

0

djokovic nadal(Ало)

После Ендија Марија, и Рафаел Надал је отворено критиковао начин исхране српског тениског шампиона.

Шпанац, наиме, рецепте описане у Нолетовој књизи сматра новотаријом коју ће убрзо заменити нешто сасвим ново.

– На крају дана, мале ствари могу да помогну ако нисте већ полудели. Моја теорија је да морате да будете срећни, да уживате у томе што радите и будете ментално свежи. Е сад, ако вам безглутенска дијета или нека друга мењају живот и терају вас да се одрекнете нечега, да се жртвујете зарад вишег циља, то значи да нисте срећни током дана и да нисте ментално свежи јер морате много напора да уложите како бисте се изборили. Зато је боље да то не чините, да баталите такве дијете – сматра Надал.

Шпанац додаје и да немају баш сви успеха са дијетама.

– Многи гаје различите стилове живота. Многима се чини да је безглутенска дијета сјајна ствар, али после три или четири године појавиће се нешто друго, нешто ново, што ће бити сјајно исто колико и ова садашња дијета. Онда ћемо ову Новакову само одбацити – напомиње Рафа.

Иако су га новинари у Њујорку подсетили на то да је Ноле избацио пицу и пасту из исхране на крају 2010. године, после које је постао светски број један, Надал је подвукао да ни у најмрачнијем периоду каријере (повреда колена прошле сезоне) није помишљао да примени Новакове методе исхране.

– Не волим све те новотарије које су више вести него проверене ствари. Срећан сам с нормалном дијетом, иако не мислим да је ова Нолетова негативна. Свако је слободан да ради шта хоће, иако не пале код сваког увек исте ствари. Код мене се ништа не мења. Тренирам, пецам, када ми се лудује, лудујем. Живим нормалним животом – закључује Надал.