Прочитај ми чланак

Надал коначно признао: Ђоковић је најбољи тенисер свих времена

0

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је у разговору за „Ас“ да је Новак Ђоковић најбољи тенисер свих времена.

Освајач 22 Гренд слем титуле је говорио у контектсу освојених титула и истакао да према том параметру нема расправе око тога ко је најбољи.

„Бројке су бројке, статистика је неумољива и у том смислу Новак има боље бројке од мојих, то је неспорно. Немам довољно велики его да бих покушао да прикријем стварност или је представим другачијом. Ово је истина. Остало су укуси, инспирација, начин тумачења, да ли вам се један или други више допадају.

Што се тиче титула, Ђоковић је најбољи у историји и ту нема шта да се расправља. Онда, као и увек, свако може да креира причу како жели, да подсети на велики број мојих повреда. Несрећа за мене је што ми је тело (било) у таквом стању, али и то је део спорта“, рекао је Надал.

Не осећа фрустрацију због тога што га је Новак престигао по броју Гренд слем титула.

„Честитам Ђоковићу на свему што постиже и то ми не изазива никакву фрустрацију. Рекао сам то кад сам био тенисер који је освојио највише слемова, говорио исто када смо били изједначени и кажем то сада када сам у заостатку. Нећу бити тај који покушава, кроз личну борбу, да пожели да буде оно што није. Шта јесте – јесте, шта није – није. Ово кажем задовољан свиме што сам урадио“, додао је Рафа.

Сматра да само његов сународник Карлос Алкарас може да му изађе на црту.

„Карлос је донедавно био број један у свету. Иако је веома млад, тренутно је, практично, једини ривал Ђоковићу. Корак изнад осталих. Мој осећај је да кад он игра у 90 одасто случајева исход меча зависи од њега. У том смислу, оно што се десило на Вимблдону ме није изненадило. Реалност је да је фантастично за спорт и тенис да има неког попут њега, ко толико времена посвећује себи“, навео је Надал.

Планира да са њим игра у дублу на Олимпијским играма.

„Елиминисани смо из Дејвис купа. Да смо се квалификовали била би мала шанса да заиграм. Међутим, то је сада отпало. Што се тиче Игара, волео бих још једном да заиграм. Сви знају да сам њихов велики љубитељ. Нисам разговарао са Карлосом око играња у дублу, али бих волео то. Била би то добра мотивација за мене да завршим свој олимпијски циклус са Карлосем“, закључио је Надал.