Прочитај ми чланак

Надал елиминисан, Рус га разбио у Монте Карлу

0

Шпански тенисер Рафаел Надал поражен је у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу од руског играча Андреја Рубљова у три сета 6:2, 4:6 и 6:2.

Рус је био агресиван, играо је храбро, излазио је напред кад је видео прилику после сервиса, тајминг у ударцима и кретање су му били добри и видело се да „пуца“ од енергије.

Форхендима је често „развлачио“ Надала по пољу, а стрпљењем је градио поене у којима се шпански ас препознатљиво добро бранио.

Надал је Русу помагао у појединим тренуцима и својим грешкама, мада је играо боље како је меч одмицао, бар до краја другог сета, да би у трећем Рубљов потпуно размонтирао „краља шљаке“.

Током првог сета Рус је изненадио Надала брејком већ у првом гему. Повео је и 2:0, али је онда уследио низ брејкова оба играча из ког је Рубљов изашао као победник кад је повео 5:2.

Надал је имао једну прилику одмах у следећем гему да се врати, није то урадио и Рус је имао 1:0 у џепу. Убрзо је и у другом сету повео 1:0, опет брејком на сервис Шпанца.

У шестом гему тог сета Рафа је имао предност, фантастично се бранио, али је Рубљов дубоко и прецизно нападао, на мрежи одиграо са много осећаја, а онда на другој трећој брејк лопти имао и много среће.

Волеј му је завршио на линији са спољне стране, Рафа је промашио форхенд из трка за егал, а кад је везао два сервиса, Рубљов је узео гем за 4:2.

Надала сервис није богзна како служио у овом делу игре, али је био сигуран у своју игру и то се исплатило.

Међутим, јак ритерн и незгодан одскок натерали су Рафу да ударци лоптицу рамом у седмом гему за 30:30, а онда 12. грешком из бекхенда, Надал поклања Рубљову поен за 40:40, а онда и брејк лоптицу.

Шпанац је узео гем на крају, а онда је искористио пад Рубљова да реализује шесту прилику да се врати у сет.

Рубљов је изградио поен добрим ударцима, онда је изашао на мрежу и уместо паралеле, бирао је да пуца по дијагонали где је Надал био спреман и пасинг шот је претворио у брејк за 4:4.

Наставио је у истом ритму и у наредна два гема, да би почетак трећег сета донео нову динамику и неизвесност.

Рубљов је направио брејк, Надал га је вратио за 1:1, а онда је опет Рус искористио умор противника и казнио неке од његових удараца рамом рекета.

Потврдио је брејк у четвртом гему добрим сервисом, ритерном у петом повео 0:15, убрзо и 0:30, винером уз помоћ мреже. Рафа је слао спинове колико је могао, Рубљов је био прецизан и на 15:40 је добио две прилике за дупли брејк.

Већ прву је претворио у велику предност 4:1, за 70 секунди решио и гем за 5:1 и касније само оверио победу.

У полуфиналу мастерса у Монте Карлу играће против Каспера Руда, који је елиминисао Фабија Фоњинија, шампиона турнира из 2019. године. У другом полуфиналу играју Стефанос Циципас и Данијел Еванс.