Прочитај ми чланак

„Разочаравајућа завист Надала“: Америчка политичарка оштро реаговала на изјаву…

0

Клаудија Тени, америчка конгресменка и председавајућа Српског кокуса у САД, реаговала је на изјаву шпанског тенисера Рафаела Надала, који ју је разочарао тако што је, како је оценила, показао завист према Новаку Ђоковићу.

„Разочаравајућа завист Надала. Новак Ђоковић, не само да је најбољи тенисер икада, због много разлога, он је највећи спортиста савременог доба. Нико нема такву менталну јачину и грациозност да превазиђе препреке и ситничаве политичке замке које су му постављане стално“, навела је Тени на друштвеној мрежи „X“ (Твитер).

Наравно, у коментарима су се јавили појединци коији су осудили овакво исказивање мишљења, али је Тени одговорила да је у питању њен приватни профил.

Тени је реаговала на изјаву Надала, који је рекао да је Роџер Федерер играч који га је више импресионирао од Ђоковића.

„Федерер је играч који ме је највише импресионирао. Гледати њега дирнуло ме је више него гледати Ђоковића. На крају крајева, суштина тениса је емоција“, истакао је Надал недавно.

Од када је Новак оборио велики број рекорда, у тениској јавности се све чешће прича о томе како је он статистички најбољи икада, али то не значи и да је ГОАТ (највећи). Међутим, мало је правих разлога и чињеница који могу да оспоре Новакову величину и све успехе које постиже на и ван терена.


Иначе, ово Надалу није први пут да привлачи пажњу изјавама о Ђоковићу (сетимо се када је спомињао Новакову фрустрацију и оптерећивање резултатима), који му очигледно није омиљени лик, али би без обзира на то требало да покаже још више поштовања.

Клаудија Тени је иначе и адвокатица и политичарка, има 62 године, а редовно коментарише дешавања у тенису, посебно када се ради о Новаку Ђоковићу.