Прочитај ми чланак

НА КРАЈУ ПИЈАЦЕ, Звездин идеални тим делује застрашујуће!

0

Огроман офанзивни потенцијал, поливалентност играча и нешто мање решења у дефанзиви. Како ће изгледати Милојевићев идеални тим ове јесени?

Ангажовањем тројице одличних појединаца последњег дана летњег прелазног рока Црвена звезда је комплетирала играчки кадар за сезону 2018/19.

Црвено-бели су након пласмана у Лигу шампиона добили простора да додатно појачају екипу, тако да су у смирај прелазног рока уговоре парафирали Ричмонд Боаћи, Горан Чаушић и Марко Марин.

Актуелни шампион Србије имао је и пре реализације поменутих трансфера изузетан тим за српске услове и домаћу употребу, па сада треба видети да ли са овим играчким ростером Владан Милојевић може да уради нешто више у европској елити.

Када сте у групи са Пари Сен Жерменом, Наполијем и Ливерпулом јасно је да немате права да се бусате у прса и имате превелика очекивања. Добро је што Звездин тренер не спада у ту категорију људи тако да ће бити занимљиво видети како ће уклопити нове играче у већ постављени систем и како ће заправо изгледати најјачи тим Црвене звезде.

Оно што се одмах види јесте да је Црвена звезда одлично покривена на свим позицијама, да Владан Милојевић има много поливалентних играча који покривају више позиција, као и да црвено-бели имају изузетан нападачки потенцијал.

Прича о томе како ће изгледати најјача стартна постава Црвене звезде утолико је тежа због чињенице да Владан Милојевић располаже са великим бројем играча које може да користи и које је већ користио на неколико различитих позиција.

Како у претходном периоду није било места за експерименте, још увек нико са сигурношћу не може да каже где ће Милојевић уклопити Џонатана Кафуа, да ли у офанзивном делу везног реда види и Лоренца Ебисилија, али и каква ће улога у тиму бити новајлије Горана Чаушића који у везном реду једнако добро одговара на дефанзивне и офанзивне задатке.

Биће ту још много недоумица, а све оне биће много мање када се сезона „заврти“ и црвено-бели одиграју први меч у групној фази Лиге шампиона против Наполија.

Кренимо од позиције голмана. Милан Борјан је неприкосновен међу стативама и ту нема никаквих дилема. Зоран Поповић је прва алтернатива репрезентативцу Канаде, док ће Немања Супић деловати као трећа опција.

На ред долази позиција десног бека. Баш као и у случају места међу стативама овде не би требало да буде дилеме. Репрезентативац Црне Горе Филип Стојковић је први избор Владана Милојевића, а Марко Гобељић ће бити резервна опција, баш као и на још неколико позиција у тиму.

Штоперски тандем чиниће капитен Вујадин Савић и Милош Дегенек, док ће њихове алтернативе бити Срђан Бабић и Рашид Сумаила.

Место крај леве аут линије резервисано је за репрезентативца Србије Милана Родића, а њему ће конкуренти за место у тиму бити Алекса Терзић и Стефан Хајдин. Немојмо заборавити да је Владан Милојевић у појединим ситуацијама, када је то било потребно, на позицију левог бека слао и Марка Гобељића.

Одабир играча у везном реду биће далеко компликованији јер постоји огроман простор за маневар и различите распореде, а то би у сваком случају требало да представља огроман плус за тренера Милојевића.

Доласком Горана Чаушића црвено-бели су добили још једног везисту који има одличне дефанзивне и офанзивне карактеристике, па уз Бранка Јовичића, Ненада Крстичића и Душана Јованчића Звезда добија још један додатни плус у везном реду.

Уколико се слепо држимо распореда играча на терену и позиција које одређени фудбалери доживљавају као примарне, онда слободно можемо рећи да Звезда на десном крилу има невероватан офанзивни потенцијал.

На позицији десног крила Владан Милојевић може да користи Џонатана Кафуа, Ел Фарду Бена, Милана Јевтовића, Славољуба Срнића и Немању Милића, али већина ових играча може да наступа и на другим позицијама.

Од играча који делују иза најистуренијег појединца у тиму треба издвојити још Лоренца Ебисилија, Дејана Мелега и Вељка Симића, а са Марком Марином је комплетиран невероватан арсенал офанзивних везних играча.

Утисак је да ће након повратка Ричмонда Боаћија остали нападачи бити у нешто неповољнијем положају, те да ће Никола Стојиљковић, Милан Павков и Дејан Јовељић морати да чекају своју шансу у домаћим такмичењима. Наравно, биће ту простора да делују као резерве у Европи јер је тешко замислити да Владан Милојевић против већ наведених ривала мечеве почиње са двојицом класичних нападача.

Нама је било тешко да одаберемо најјачу стартну поставу Црвене звезде, рецимо да би тим могао да изгледа овако, али опција за комбиновање је заиста много.

Црвена звезда састав

Црвена звезда: Борјан – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић – Крстичић, Јовичић (Чаушић) – Кафу (Бен), Бен (Ебисилио) , Марин – Боаћи (Бен);

                            ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!