Прочитај ми чланак

МУКЕ ПО НОВАКУ: Ђоковић играо лоше, звао лекара, па преокретом савладао Манарина

0

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, пласирао се у осмину финала Мастерса у Синсинатију, пошто је после преокрета победио Андреу Манарина.

Десети играч света славио је после преокрета и више од два сата игре – 4:6, 6:2, 6:1.

Ђоковић ће се у осмини финала Синсинатија састати са бољим из меча Миша Зверев/Григор Димитров.

Новак се доста мучио у овом мечу, поготово током првог и до средине другог сета када је у једном тренутку затражио медицински тајм-аут. Изгледао је доста уморено и исцрпљено, али то га није спречило да изједначи на 1-1.

Некада најбољи тенисер света није могао да пронађе прави ритам на бекхенд, што је Француз апсолутно искористио у првом сету. Манарино одлучујући брејк направио је у седмом гему, а онда је после 10-так минута дошао и до вођства од 1-0 (6:4).

Лоша игра нашег играча настављена је и током другог сета, али у таквом стању успео је први да дође до брејка (2:1). Ипак, Андреа је одмах у наредном успео да направи рибрејк и врати се у сет.

Ипак, Ђоковић поново одузима сервис гем Французу, а онда до краја сета то ради још једном за „лаганих“ 6:2. Доктор је крајем сета саветовао Новака да узима што више течности, пошто се Ђоковић није добро осећао.

Током трећег сета брзо је све било готово пошто је Манарино потпуно потонуо. Новак је то искористио и до краја сета изгубио је само један гем, 6:1.

Подсећамо, Новак ће у осмини финала играти против Зверева или Димитрова, чије је сусрет на програму касније у току ноћи.

ТОК МЕЧА

1. сет

4:6 Андреа Манарино заслужено долази до вођства у првом сету. Новак није изгледао уопште добро, поготово му сервис није функционисао и нешто ће морати да се промени у наставку меча, ако жели до преокрета.

4:5 Није деловао Ђоковић добро ни у овом гему, али је некако успео да га добије и смањи на 5:4. Француз имао је прилику на 30 оба да дође до нове брејк шансе, али је чист форхенд избацио у аут.

3:5 Имао је Новак ништа-тридесет на сервис Француза, међутим бирао је лоше ударце у наредним поенима, што је Манарино искористио и дошао до четири узастопна поена и потврде брејка.

3:4 Поново Манарино долази до 0:30 и тиме ставља Новака у тешку ситуацију. Добрим сервисом, а потом и форхендом српски играч смањује на 15:30. Манарино неочекиваном грешком поклања Ђоковићу поен за 30:30. Одличном волејом на мрежи Француз долази до нове брејк лопте, 30:40. Потом Новак греши из бекхенда за брејк Манарина.

3:3 Без мање проблема Француз изједначава на 3:3. Чињеница је да Манарино много лакше добија гемове од некада најбољег играча света.

3:2 Две грешке Новака за 0:30 на његов сервис. Ипак, српски играч добрим сервисом и игром у пољу долази до 30:30. Фантастичан поен виђен је на 30:30, који је нажалост припао Манарину. Ђоковић је неочекивано погрешио и Андреа је дошао до брејк лопте, 30:40. Новак сјајним сервисом неутралише исту, ђус. Француз долази до друге прилике да одузме сервис Новаку, али наш играч поново сервисом долази до 40:40, потом гем лопте и на крају гема.

2:2 Први ђус на сервис Манарина. Ђоковић је запретио, међутим добрим сервисом Француз долази до гем лопте, а потом и резултата 2:2. Новак још није пронашао прави ритам.

2:1 Француз наставио је да прави проблеме на сервис нашег играча (30:30). Међутим сјајним форхендом на мрежи, а потом и грешком противника долази до вођства.

1:1 Направио је Новак притисак у првом сервис гему Француза, али није успео да дође до брејк прилике. Француз уз мање проблема долази до изједначења.

1:0 Чинило се да ће Новак лако доћи до уводног гема, пошто је после неколико минута имао три гем лопте. Ипак, Француз је био нешто агресивнији у наредним поенима и дошао до ђуса, 40:40. Српски играч долази до првог аса, али потом прави и дуплу грешку за ново изједначење, 40:40. Потом је Манарино добро напао из бекхенда и дошао до брејк лопте, 40:А. Француз је на срећу Новака погрешио и на крају је наш играч уз досте муке дошао до уводног гема.

2. сет

Новак је затражио медицински тајм-аут крајем другог сета. Не ради се о повреди, већ се једноставно српски тенисер не осећа добро. Не зна се шта је проблем, али у Синсинатију је велика спарина и доктор је препоручио Новаку да уноси што више течности.

4:6, 6:2 Новак долази до изједначења! Српски тенисер други сет добија са 6:2, али уопште није било тако лако, као што то говори резултат. Новак не бриљира, изгледа исцрпљено, међутим долази до 1-1!

4:6, 5:2 Изгледа доста уморно српски тенисер на терену, али и у таквом стању долази до гема на свој сервис. Не игра ништа посебно Новак у другом сету, али је направио кључан брејк и сада како-тако одржава ту предност.

4:6, 4:2 Запретио је Новак и у овом гему, пошто је дошао до тридесет оба. Ипак, тада је Француз одиграо сјајан дропшот, а потом је и смањио на два гема заостатка.

4:6, 4:1 Коначно! Ђоковић долази до потврде брејка и сада води са 4:1. Новак је брзо дошао до две гем лопте, међутим онда прави неочекивану дуплу грешку, 40:30. Манарино греши из форхенда и српски тенисер долази до потврде.

4:6, 3:1 Нови брејк који прави Ђоковић! Игра живаца је у другом сету, пошто се дешавају неочекиване ствари. Српски тенисер није искористио прву брејк шансу, али зато јесте другу и поново има два гема више од Француза.

4:6, 2:1 Манарино долази до рибрејка! Ђоковић је имао две гем лопте, 40:15, међутим онда је уследио не схватљив пад у игри и Манарино долази до рибрејка освојивши четири поена заредом.

4:6, 2:0 Брејк Новака Ђоковића у другом сету! Играо је десети играч света боље у овом гему, али је опет утисак да је Андреа поклонио гем нашем играчу. Новак није искористио прву брејк шансу, али зато јесте другу, тако што је Манарино послао лоптицу у мрежу.

4:6, 1:0 Да ли је ово најава Новакове боље игре? Српски тенисер изгубио је само један поен у оводном гему и лако долази до вођства на старту другог периода игре.

3. сет

4:6, 6:2, 6:1 КРАЈ! Новак долази до веома важне победе, пошто је био далеко од својих могућности. Други сет испоставиће се као најважнији, пошто је тада наш играч успео да сломи отпор Француза, чија се игра распала у трећем сету.

4:6, 6:2, 5:0 Нови брејк и нова потврда истог! Ђоковић је уз мало муке дошао до вођства од 5:0 и сада се налази пред тешко извојеваном победом.

4:6, 6:2, 3:0 Потврда брејка. Ђоковић води са 3:0 и сада има велику предност и шансу да дође до победе над Манарином.

4:6, 6:2, 2:0 Браво Новаче! Стабилизовао је игру, уз то је Манарино грешио и Ђоковић долази до брејка! Изгубио је десети играч света само један поен и долази до 2:0!

4:6, 6:2, 1:0 Одмах проблеми на старту трећег сета за Новака. Манарино имао је брејк лопту, међутим добрим сервисима српски тенисер дошао је до изједначења, гем лопте и гема.