Прочитај ми чланак

Мудрински: Глава ми је на месту и жељан сам голова

0

sp-mudrin01_620x0

(mozzartsport.com)

Најбољи стрелац Звезде из прошле сезоне уверен да ће поново заблистати као на почетку епизоде у црвено-белом дресу

Долазак и голови Огњена Мудринског почетком протекле сезоне навукли су велико бреме очекивања на леђа 21-годишњег момка из Србобрана на чијем се примеру можда и најбоље видело како професионални фудбал може да буде суров. Сјајна полусезона брзо је заборављена, па је пролетос најбољи стрелац Црвене звезде брзо заборављен јер је код Рикарда Са Пинта имао епизодну улогу.

Португалац је отишао, ускоро долази Славиша Стојановић, па се очекује нови двобој Мудринског и Абиоле Дауде за место у стартних 11 у црвено-белом тиму. Може ли Мудрински да заборави на неправду учињену му протекле сезоне (јер, не улазећи у то ко је квалитетнији, најбољи стрелац се не склања тиз тима ек тако) и потврди да 11 голова у Суперлиги (девет у јесењем делу) нису били случајност?

„Надам се да могу и да је ово неки нови почетак. Код претходног тренера сам слабо играо, али глава ми је на месту, јер мислим да сам психички превазишао све то лоше што ми се десило у последњих шест месеци. Жељан сам игре, жељан голова и надам се да ћу на овим припремама успети да се изборим за минутажу која ће ми омогућити да се до краја године још много пута упишем у листу стрелаца“, рекао је Мудрински извештачу МОЗЗАРТ Спорта на припремама у Словенији.

Прву прилику да се представи новом шефу вероватно ће добити већ сутра када ће Звезда против Кршког одиграти први пријатељску утакмицу. А с обзиром да се Дауда тек јуче прикључио екипи претпоставља се да ће популарни Мудри бити први избор у нападу.

„Не знамо још ко ће изаћи да игра. Вероватно ћемо више знати поподне. Ту сам да одиграм шта се тражи од мене, али треба да будемо свесни да неће све од прве утакмице изгледати онако како прижељкујемо. Али, имамо времена да се уиграмо до почетка квалификација за Лигу Европа“.
Када каже да неће све изгедати идеално Мудрински не мисли да на сопстевену форму, већ на чињеницу да је у екипи много нових, а посебно младих играча и да ће бити потребно време да се коцкице сложе.

„Сигурно је да су нам потребна и нека појачања, пар искуснијих играча, али то је на клубу да реши. Такође, уверен сам да и ови клинци имају потенцијал да играју за први тим Црвене звезде. Лично, осећам се добро, прија ми ово нешто хладније време“, каже Мудрински, сада већ један од искуснијих играча у тиму, који баш због тога има и задатак да млађима даје пример.

И он то и чини без поговора, јер на сваком тренингу даје последњи атом снаге што је јутрос могло скупо да га кошта. Наиме, у једном ваздушном дуелу је оборен, па се на терену у Кршком зачуо болан крик.

„Незгодно сам пао на бок, остао сам без ваздуха, осетио јак, али тренутан бол. Срећом, било је то кратког даха. Сада је све у реду“.

Дакле, Мудрински је сасвим спреман да се новом тренеру Славиши Стојановићу покаже у најбољем светлу?

„Неће само мени бити лакше. Свима ће бити боље сад када знамо ко је главни. Али, ми смо професионалци, па смо и без шефа радили најјаче што смо могли. Уосталом, имали смо и обавезу према тренерима који су остали са нама, пре свега ту мислим на Братислава Живковића и Ивицу Момчиловића. На нама је било да останемо озбиљни и у овом периоду без шефа струке, а надам се да ће његов долазак сада додатно подићи атмосферу у екипи“, истиче Мудрински.