Прочитај ми чланак

МОГУ ЛИ ПЕЂА И ВЛАДЕ да препороде Богдана?

0

Сезона у НБА лиги полако одмиче, Богдан Богдановић се још увек навикава на нови ритам тренинга, утакмица, нови ритам живота генерално...

Сви смо једва чекали почетак нове сезоне у најјачој лиги света, с обзиром да је број наших кошаркаша увећан за још двојицу најбољих – Милоша Теодосића и Богдана Богдановића.

Нажалост, Тео се после запаженог почетка врло брзо повредио, сада се опоравља, а Богдан Богдановић у Кингсима и даље покушава да покаже оно најбоље што уме.

За сада можда све и не изгледа онако како су многи очекивали, али уверени смо да Богдан може боље и да ће се током сезоне то и потврдити.

Како је играо ноћас можете да погледате у прилогу, најавио је своје “буђење“ и то је додатни разлог за охрабрење, а своје “пролазно време“ у НБА лиги прокоментарисао је у интервјуу за “Глас Америке“.

“Навикавам се полако, основне ствари сам позавршавао, те ситнице, то је било мало проблема у почетку. Навикавање на временску зону, па сад опет на путовања и то… прва је сезона, има доста ствари, кажем, да се навикнеш, привикнеш, нешто ново да научиш. Веома је занимљиво“, истакао је Богдан.

Истиче да се начин рада на тренинзима разликује од оног у Европи, али и да му велику подршку пружају легенде Кингса Владе Дивац и Пеђа Стојаковић.

“Пеђа поготово, пошто је био на мојој позицији, па зна које трикове користити у игри и како играти, тако да много причам с њим о кошарци. Генерално, с њима причам и стварима ван терена, како се живи, какав је живот једног НБА играча.

Треба много да се тренира.

Овде си углавном сам, самотњачки је живот и сам мораш да се спремаш и за утакмицу, док си у Европи доста подређен тиму и све је тимски, све идеш екипно. Тако да и на то морам да се навикнем, и ту ми они доста помажу“, открио је Богдан.

Од саиграча је издвојио ветерана Винса Картера, који га је одушевио својим могућностима са 40 година.

“Невероватно стварно, кад смо гледали клипове, увлачење лакта у обруч, стварно ми је невероватно да имам прилику да сад играм с њим“, објашњава Богдан и додаје да би Картер могао у Европи да игра и до педесете…