Прочитај ми чланак

Миодраг Божовић више није тренер Звезде!

0

Миодраг Божовић поднео је оставку на место тренера Црвене звезде после пораза од Вождовца.

Божовић је на ванредној конференцији за медије потврдио да неће бити више тренер Звезде, три кола пре краја шампионата.

ФОТО: ФК Црвена Звезда

’Гроф’ је на удару критика већ неко време због лоше игре актуелног шампиона, а све је резултирало поразом од Вождовца (3:2) којим је Звезда испустила прво место на табели.

„Од овог момента више нисам тренер Црвене звезде. То је нормалан чин с обзиром на резултате у последње време, а за које сам ја најодговорнији. Тренер мора да буде поштен према себи и другима и да на време оде, као господин“, рекао је Божовић на ванредној конференцији за новинаре.

„Захвалио бих се клубу и навијачима, као и управи клуба. Мој однос са Звезданом Терзићем је био изванредан“.

Црногорски стручњак се потом осврнуо и на ситуацију у Суперлиги Србије.

„Одлазим јер желим да екипа доживи ’стрес’ како би почела да игра боље. Сумњам да ће Партизан испустити три бода, али верујем да тим може да освоји Куп. Екипа је уморна, систем такмичења није идеалан јер клуб који је први после регуларног дела, титулу треба да освоји ’двапут“, додао је Божовић.

Клуб из Љутице Богдана сада очекује седница одбора за хитна питања на којој ће бити одлучено ко ће водити први тим.

Матјаж Кек води Звезду од следеће сезоне

Кек (55) је тренутно стратег водећег тима хрватског првенства, Ријеке, а од 2007. до 2011. водио је репрезентацију Словеније.

Црвено-беле ће, после одласка досадашњег шефа стручног штаба, до краја сезоне водити најпре неки домаћи стручњак, као прелазно решење, а онда би Кек требало да преузме руковођење екипом са стадиона „Рајко Митић“.