Прочитај ми чланак

МИЛОШ ТЕОДОСИЋ: Не може нам нико ништа!

0

Осећам подршку Србије, публике која разуме кошарку. Не пратим ривале, од нас све зависи. Олимпијске игре су велики мотив, каже капитен „орлова“.

KOSARKA - SRBIJA - RUSIJA - TROFEJ BEOGRADA - FINALE - Milos Teodosic kosarkas Srbije. BGD, 16.08.2015.                         foto:N.Skenderija

Фото: Н.С.

Орлови зрели за Рио! После три припремне победе, кошаркаши Србије показали су моћ пред Олимпијске квалификације у Београду, а Милош Теодосић да је прави вођа тима.

У којој мери си задовољан досадашњим делом припрема и формом у којој се налазите ти и екипа?

– Задовољан сам, мада је то питање за селектора. Најважније је да он буде задовољан и да испуњавамо све што је планом рада зацртано. Одиграли смо јаке утакмице против Француске и Грчке и показали да ћемо максимално озбиљно ући у квалификациони турнир. Времена за припрему није било много, али ми се одлично познајемо и сигурно је да ћемо имати велики мотив да изборимо пласман на Олимпијске игре.

Фудбал после кошарке

Тренутно је актуелан и Еуро у фудбалу. Је л‘ те то занима, да ли пратиш утакмице и за кога навијаш?

– Занима ме, пратим. Немам тим за који навијам. Увек навијам за Србију, само и једино, а ове остале пратим. Биће интересантно. Нема више Шпанаца, али Немци и Французи су озбиљни кандидати. Из другог плана вребају Италија и Белгија, видећемо.

Већ на припремним мечевима Aрена је била пуна. Очекујеш ли да на турниру добијете ветар у леђа од 20.000 навијача на сваком мечу?

– Очекујем, наравно. Позивам навијаче да дођу у великом броју и помогну нам. Једноставно, морамо искористити предност домаћег терена. Публика у Србији разуме кошарку и воли је, па сам сигуран да и они желе кошаркашку репрезентацију на Олимпијским играма после дужег времена.

Је л‘ пратиш резултате ривала с којим играмо у квалификацијама? Ко ти се чини као најјачи ривал?

– Искрено, не пратим превише. Мишљења сам да највише треба да гледамо себе, а ту је и стручни штаб да нам припреми утакмицу. Они то и чине и тек ћемо се до детаља упознати с игром сваког ривала. Мислим да је до нас све, ако ми будемо показали све што знамо, остварићемо циљ без обзира на ривале.

Многи већ причају да је Србија у Рију, је л‘ вас плаши атмосфера као да смо већ победници?

– Нисмо победници турнира и не треба да се ствара таква атмосфера. Предстоји нам много борбе и опуштања не сме да буде. Не волим да причамо ни о Рију, јер се још нисмо пласирали.

Ускоро почиње и твој камп ТЕО4. Која је порука деци која долазе од 10. јула на Сребрно језеро?

– Уживајте у кошарци и учите је, а ми ћемо вам помоћи да то радите у одличним условима. То је порука. То и јесте циљ кампа ТЕО4. Створили смо услове за стварање неких нових шампиона и верујте ми да једва чекам отварање кампа, које је 10, односно 11. јула. Видећете и сами како изгледа, па ћете дати свој суд. Мислим да смо урадили одличан посао, али тек нам предстоји рад са децом. Отворена је и пета смена кампа због великог интересовања. Надам се да ће неки нови клинци постати шампиони, а онда и умети да врате кошарци део онога што им је дала. У сваком случају, видимо се на Сребрном језеру.