Прочитај ми чланак

Михајловић: Видић може, ако позове

0

Селектор Србије Синиша Михајловић потврдио је данас да ће се Дејан Станковић ускоро вратити у национални тим и додао да су врата отворена и Немањи Видићу.

Међутим, Михајловић истиче да капитен Манчестера мора да позове и каже да је спреман.

„Када сам постао селектор разговарао сам са Станковићем и Видићем и они су ми тада изнели своје разлоге због којих нису више у могућности да играју за репрезентацију. Ја сам то прихватио, јер играње за национални тим треба да буде највећа част, а не да неко неком чини.“

„У међувремену, Станковић ме је позвао, рекао ми да би се радо вратио и прихватио сам његову жељу. Исто важи и за Видића, уколико се предомислио, потребно је само да ме позове, да ми то каже и конкурисаће за тим“, рекао је Михајловић на конференцији за медије у хотелу Хајат.

Он је додао да по истом принципу у репрезентацију може да се врати и Немања Матић, који је незадовољан статусом недавно изјавио да се неће одазивати позиву док је Михајловић селектор.

„Матић је изнео свој став и ја га поштујем. Потребно је да позове и каже да опет прихвата правила, а она су јасна. Сваки репрезентативац мора да
буде спреман и да игра, и да седи на клупи и на трибинама, а ја сам тај који одлучује о томе“, закључио је Михајловић.

Станковић и Видић нису играли за репрезентацију од октобра 2011. године и пораза од Словеније у Марибору са 1:0, у последњем квалификационом мечу за пласман на првенство Европе у Украјини и Пољској.

 

(Танјуг)