Прочитај ми чланак

МАТС ВИЛАНДЕР О НОВАКУ ЂОКОВИЋУ: Дефинитивно се враћа!

0

Прослављени шведски тенисер Матс Виландер прокоментарисао је предстојеће учешће Новака Ђоковића на Ролан Гаросу и својом најновијом изјавом Нолетове фанове оставио у неверици.

Матс Виландер сматра да српски ас има шансу да оствари добар резултат на предстојећем гренд слему.

Новак ће у Паризу такмичење почети против квалификанта, док га у другом колу очекује дуел са Давидом Ферером.

„Дефинитивно се враћа. Да се овај гренд слем не зове Отворено првенство Француске, мислим да би био међу седморицом-осморицом фаворита. Чак и у Паризу има шансу. Играо је веома добро против Надала у Риму. Лакше је играти када немате шта да изгубите и све да добијете, али се технички вратио на ниво на којем је био или је веома близу тога“, рекао је Виландер.

Швеђанин каже да је Ђоковић на новом почетку, те да покушава да пронађе свој пут.

„У скоро истој ситуацији је сада као када је имао 17, 18 или 19 година, пре свог првог гренд слема. Има 31 годину, али поново почиње. Покушава да нађе свој начин на терену по питању интензитета. Сарадња са Вајдом је сјајан потез. Мислим да је увек доносио праве одлуке, а иако сарадња са Андреом није потрајала много је научио“, каже Виландер.

Виландер очекује Ђоковића у другој недељи такмичења и истиче да ћемо тада видети на којем је заиста нивоу.

„Мислим да ће ментално играти паметне мечеве док не дође до кључних. Тада ће се све сводити на то колико је вољан да емотивно трпи“, оценио је Виландер.