Прочитај ми чланак

МАРКО ХУК: Спреман сам да нокаутирам Макензија

0

Припреме теку одлично, једино имам проблем да нађем адекватног спаринг партнера, али и то ћу средити, каже боксер пореклом из Србије.

bokserske rukaviceПрвак света у боксу Марко Хук, односно Муамер Хукић, рекао је да је спреман за борбу која га очекује против Британца Овила Макензија, у којој ће боксер пореклом из Србије бранити шампионски појас у верзији ИБО.

Овај тридесетједногодишњи Новопазарац ће у ринг 24. септембра у Франкфурту у мечу са Макензијем бранити титулу у крузер категорији коју је освојио крајем фебруара победом над Олом Афолабијем.
– Све је спремно, а најбитније је да сам ја спреман. Завршавам припреме, текле су баш онако како сам и планирао. Имам само један проблем, тешко ми је да нађем идеалног спаринг партнера, али у ових петнаест дана колико још имам за тренинг и то ћу унапредити – рекао је Хукић.

Тврди да је максимално спреман за свих дванаест рунди, али потајно се нада и прижељкује победу нокаутом.
– Верујем у себе, знам своје домете. У рингу никада не калкулишем и увек желим само и једино победу. Увек се спремам за беспоштедну борбу, али више волим да посао завршим брзо и ефектно. Чека ме жесток и искусан противник. Он је прошле године прилично намучио Виктора Емилија Рамиреза у дуелу за ИБФ трон, на крају су судије бодовале нерешено – казао је Муамер.

Муамер Хукић је у каријери имао 43 меча, а остварио је 39 победа (27 нокаутом), нерешен исход и три пораза. С друге стране, пет година старији Мекензи у ринг је улазио 38 пута и има 25 победа (13 нокаутом), један нерешен исход и 12 изгубљених борби.