Прочитај ми чланак

БОРОВЧАНИН РАСКРИНКАО тзв. Косово: Боксери лажне државе се нису ни пријавили за СП

0

Председник Боксерског савеза Србије, Ненад Боровачанин, открио је да се боксери лажне државе Косово нису ни пријавили за учешће на Светском првенству у Београду.

Боровчанин је одбацио наводе о забрани уласка боксера тзв. Косова у централну Србију као покушаје „политизовања спорта, злоупотребе и манипулације“.

„Томе у спорту нема места. Тзв. Косово није на списку, учествују боксери из 103 државе, ту тзв. Косова нема, нити њихових боксера. Нема их званично на листи“, рекао је Боровчанин, преносе београдски медији позивајући се на „Танјуг“.

Боровачанин је истакао да је поносан што је Србија домаћин СП.

„Показали смо да су Београд и Србија јаки, да можемо да пошаљемо позитивну слику у свет. Нису то само догадаји, гради се инфраструктура, добићемо тренинг центар. Ово је тек почетак развоја спорта у Србији“, истакао је први човек БСС.

Мнистарство спољних послова привремених приштинских институција претходно је објавило тврдње да је косовски боксерски тим незаконито спречен да удје у централни део Србије.

Приштинска Коха Диторе објавила је да је од косовске делегације тражено је да дресове са косовским обележјима остави на административном прелазу, што челници косовске делегације нису прихватили.