Прочитај ми чланак

Мариновић: Не претимо, нити се плашимо Звезде

0

sp-malina_620x0

И када нису имали добар јадрански старт као ове сезоне, кошаркаши Радничког су знали да изненаде Црвену звезду у Београду.

Кажу, зашто то не би, уз изузетан приступ игри и задацима, учинили то и сада.

– Звезда је летос највише уложила у екипу, окупила јаке појединце, али то ни у једном спорту више не мора ништа да значи. Може тим да има звучна имена, али је битније њихово уклапање. Видећемо шта ће сезона да им донесе, а циљ је јасан – каже капитен Радничког, Марко Мариновић, који не дозвољава да га пораз Београђана у Западној Херцеговини „превари“. – Мислим да су само опуштено ушли у меч. Црвено-бели су и даље један од фаворита за фајнал-фор, ако не и за титулу, што су најбоље показали против Игокее, а сви знамо колико је тешко однети бодове из Лакташа.

Мариновић очекује тежак меч у „Пиониру“, јер Звезда има премијеру пред својом публиком и предност домаће терена, али и императив победе.

– Карактер наше екипе је очигледан, борбеност нам не мањка. Пре почетка сезоне многи нас нису схватали сасвим озбиљно, али су сигурно после два кола променили мишљење. Ако наметнемо стил, или ако хоћете, ако нам противник дозволи да играмо како знамо, биће му тешко. Звездин састав је пун квалитетних играча, али и ми имамо јаку десеторку и мотивисане јуниоре. Свако може да „екплодира“, да буде играч вечери.

Звезди неће моћи да помогне повређени Рашко Катић.

– Можда ће им је центарска линија бити ослабљена, али то могу да надоместе. У којем год саставу били, они су фаворити. Путујемо у Београд, као што смо ишли и у Загреб, сасвим растерећени. Немамо шта да изгубимо, а евентуалном победом много добијамо. Као Цибони, ни Звезди не можемо да претимо, али показаћемо зубе, никоме не препуштамо бодове, где год играли. Супротставићемо се пуном снагом, па нека победи бољи – поручује Мариновић.

НИКОЛИЋ ОПТИМИСТА
Инзваредан старт Радничког подигао је расположење тренера Мирослава Николића.
– Тежак је распоред, али сада лакше дишемо. Играћемо мушки, као и у претходне две утакмице, јер смо саставили екипу у којој су сви борбени, жељни победа, имају у себи тај жар. Имамо и добру атмосферу међу играчима, што ме чини задовољним и оптимистом.

(Новости)