• Почетна
  • СПОРТ
  • Лука опет погодио са “креча“, Палас опстао, Хал иде у Чемпионшип!
Прочитај ми чланак

Лука опет погодио са “креча“, Палас опстао, Хал иде у Чемпионшип!

0

Фудбалери Кристал Паласа победили су на свом стадиону екипу Хала резултатом 4:0 (2:0) и тако послали ту екипу у Чемпионшип.

Од раније је познато да ће наредне сезоне у другој лиги играти Сандерленд и Мидлсборо, а сада им се придружио и Хал.

Данашњим поразом, Хал је коло пре краја остао на четири бода заостатка у односу на Свонси, па ће се тако “лабудови“ и ове сезоне провући и остати у елити.

Палас је питање победника решио већ у првом полувремену, и то већ на самом почетку када је Вилфред Заха искористио очајну реакцију Ранокије и погодио за 1:0, у трећем минуту.

Пола сата касније, у 34. минуту, Панчеон је извео корнер, а Бентеке матирао Јакуповића и погодио за недостижних 2:0.

У домаћем тиму, свих 90 минута опет је одиграо одлични Лука Миливојевић, док у гостујућој екипи није било повређеног Лазара Марковића.

Управо је српски репрезентативац у 85. минуту постигао трећи погодак са беле тачке и тако ставио тачку на опстанак Паласа у Премијер лиги.

Коначних 4:0 поставио је Ван Анхолт у надокнади времена за велику радост домаћих и крај снова гостујућих навијача који ће наредне сезоне поново бодрити Хал у Чемпионшипу.

Након овог меча, пошто је Челси шампион, а Тотенхем сигурно други, остаје нам само да видимо које две екипе ће у Лигу шампиона.

Сити је трећи са 72 бода, Ливерпул има 70, а Арсенал 69, с тим што тим Јиргена Клопа данас игра кључну утакмицу на гостовању Вест Хема и то без најбољег играча.