Прочитај ми чланак

Лудило: Знао да има корону, играо меч и заразио 20 играча!

0

Несвакидашњи случај неодговорности једног фудбалера стиже нам из Бугарске, тачније из екипе Царско Село, чији је штопер, Мартон Кавдански (33) играо иако је знао да је позитиван на коронавирус.

Искусни фудбалер бугарске екипе није марио за то што су тестови показали да је позитиван, већ је изашао на терен на мечу са екипом Черног Мора из Варне!

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Martin Kavdanski (@martinkavdanski) дана

Поседица свега је да је чак 16 играча гостујуће екипе, која је победила са 4:1, сада позитивно на коронавирус, а присуство вируса утврђено је и код четворице саиграча Кавданског.

Цела екипа Черног Мора је у карантину, као и играчи Царског Села који су заражени, а последица је да ће стадиони до даљнег бити затворени за све. Заражен је и власник Царског Села, Стојне Манолов.

“Не знам ни сам шта се догодило. Све ми је то сумњиво…Најчудније је да немам никаквих симптома, осећам се добро и зато сам решио да играм утакмицу”, рекао је Кавдански.

Черно Море је на седмом месту и то му даје шансу да се у баражу бори за позицију која води у клвалификације за Лигу Европе са неким од клубова из следеће групе – ЦСКА Софија, Левски и Славија.

Како ће сада играти, када су дестковани ковидом, тешко је рећи, а многи у бугарској захтевају да Кавдански, због неодговорног поступка, буде кажњен.