Прочитај ми чланак

ЛИГА ШАМПИОНА: Реал тек из пенала у 97 минуту изборио пролазак у полуфинале!

0

Реал Мадрид и Бајерн прикључили су се Роми и Ливерпулу у полуфиналу Лиге шампиона!

Двоструки узастопни шампион Европе је међу четири најбоља стигао после незапамћене драме у Мадриду и гола Кристијана Роналда из пенала у 97. минуту!

Јувентус је водио 3:0, баш онолико колико га је Реал савладао у првој утакмици у Торину, али је „краљевски клуб“ успео да се извуче у последњим тренуцима меча.

У исто време Бајерн и Севиља су одиграли без голова, па су Баварци прошли даље због победе 2:1 у Шпанији.

Рома је дан раније шокирала Барселону, такође са 3:0, а вечерас је и други италијански представник био надомак сензације.

Јувентус, без суспендованог Дибале, али са Манџукићем, Дагласом Костом и Игуаином у нападу, повео је већ после 77 секунди игре.

Крта Реалова одбрана, без капитена Рамоса који није играо због жутих картона, попустила је већ на старту када је Кедира центрирао, а Манџукић главом послао лопту у мрежу.

Могао је Јуве и до 2:0, али је Игуаин пропустио велику шансу када му је Навас ушао у шут.

Како је време одмицало Реал је био све бољи и све јаче притискао госте…

У 14. минуту енглески судија Мајкл Оливер поништио је гол Иска, проценивши да је био у офсајду, а у 35. је исти играч био „очи у очи“ са Буфоном, пошто га је Роналдо сјајно проиграо, али је легендарни голман из тог дуела изашао као победник.

Само два минута касније Реал је кажњен за промашај.

По готово идентичном сценарију као и код првог гола, Манџукић је са „друге стативе“ поново главом сместио лопту иза леђа Наваса. Разлика је била само у асистенту, овај пут то је био Лихтштајнер.

У 60. минуту „стара дама“ је у потпуности истопила торински „минус“. Даглас Коста је центрирао, Навас направио кардиналну грешку, испустио лопту и омогућио Матуидију да се упише у стрелце – 0:3.

Како се меч ближио крају, ривали су све мање били спремни да ризикују. Продужеци су били све извеснији…

А онда је у 92. минуту Бенатија оборио Лукаса Васкеза, а Оливер показао на белу тачку.

Уследили су жустри протести црно-белих, па је Енглез показао црвени картон Буфону. На терен је ушао резервни голман Шћешни (заменио Игуаина)… Страсти су се смириле тек после пет минута, када је Роналдо хладнокрвно извео пенал, закуцао лопту у мрежу и одвео Реал у полуфинале.

Наспрам дуела у Мадриду, онак у Минхену је личио на успаванку.

Јесте Севиља дошла на „Алијанц арену“ са намером да се надиграва, јесте се борила колико је могла, али за више од часног опроштаја од Лиге шампиона није способна.

Бајерн је контролисао меч и на крају га рутински привео крају.