Прочитај ми чланак

ЛИГА ШАМПИОНА: Партизан потопио Галатасарај

0
Партизан - Галатасарај

Партизан – Галатасарај

Ватерполисти Партизана забележили су прву победу у овогодишњем такмичењу Лиге шампиона, пошто су на Бањици савладали Галатасарај 9:8.

Деца Владе Вујасиновића оставила су “срце у базену” како би савладала турску легију странаца коју са клупе предводи некада трофејни ватерполиста, а сада веома успешни тренер, двоструки шампион Европе, Игор Милановић. Није утакмица баш њабоље почела за црно-беле који су после првог дела игре губили са 2:1. Успео је Партизан да преокрене на 3:2 головима феноменалног Суботића, што је био знак да Партизан може до тријумфа.

Кључна је била серија црно-белих када су после 4:4 стигли до предности 8:4. Галатасарај је успео да смањи на 8:6, Јакшић је повисио на 9:6 и Турци нису имали снаге за велики преокрет. Успели су само да ублаже пораз на 8:9, мада је српски центар Никић у последњим секундама могао шампиону Турске да донесе бод.

Најефикаснији у Партизану био је већ поменути Суботић са три гола, по два су постигли Радојевић и Јакшић, а по гол Дршаовић и Лазић. Са друге стране “златни делфин” Никић се два пута “уписао” у листу стрелаца, а солидан је био и Млађан Јановић.

Извор: hotsport