• Почетна
  • СПОРТ
  • Лига Европе: Пораз Јагодине у мечу за памћење (Цео меч)
Прочитај ми чланак

Лига Европе: Пораз Јагодине у мечу за памћење (Цео меч)

0

Jagodina4102_orig(Б92)

Фудбалери Јагодине поражени су од руског Рубина 3:2 на свом терену, у првом мечу 2. рунде квалификација за Лигу Европе.

Јагодина је одиграла храбро против искусног и квалитетнијег ривала, посебно у другом полувремену када је и постигла прве голове у историји клуба у Европи.

Рубин је повео 2:0 головима Прудникова и Натка у првих 20 минута, Дамјановић је смањио у 72, Рондон повећао на 3:1 у 87. а Леповић поставио коначан резултат у надокнади времена.

Првих пет минута није било узбуђења у Јагодини. Домаћин је показао да ће покушати да изненади, али је Рубин контролисао лопту. Већ у 12. минуту Рубин је повео. После брзе акције по десној страни, Прудников је добио лопту у казненом простору и лако савладао Ђуричића.

Јагодинци су покушали да узврате ривалу, нису могли да се приближе казненом простору, али су претили са дистанце. Капитен Томић је сјајно шутирао са 25 метара, али је његов ударац уз леву стативу у корнер скренуо Арлаускис. Само неколико минута касније, у 20. минуту меча Рубин је дуплирао предност.

После корнера са десне стране, Израелац Натко је добио кратку лопту код казненог простора, он је шутирао по земљи, лопта је одскочила у петерцу и преварила збуњеног Ђуричића за 0:2. Рубин је почео све жешће да напада како би што пре решио меч, али и двомеч, а Ђуричић се са две интервенције искупио за слабу реакцију код другог гола.

Домаћин се није предао, успео је да се за десетак минута консолидује и поново запрети ривалу, овај пут добро је шутирао Ђурић, али је његов шут изблокиран завршио поред стативе.

Јагодина је у другом делу играла одлично, сјајно се носила са искусним руским ривалом и неколико пута запретила, али је гол Рубина остао сигуран. Екипа из Казања је очигледно задовољна предношћу одлучила да не троши снагу и да успори ритам.

Међутим, упорност је донела гол Јагодини. Историјски гол за Јагодину, први у европским такмичењима постигао је Дарио Дамјановић у 72. минуту. Ђурић је убацио лопту са десне стране, Арлаускис је лоше реаговао, слабо је боксовао лопту, а Дамјановић полуволејом лопту закуцао у мрежу за 2:1.

Кренули су домаћи играчи да што пре покушају да изједначе резултат, али ипак нису имали снаге. Руси су се лако одбранили, а онда три минуте пре краја искористили грешку и постигли трећи гол. Рондон је савладао Ђуричића након што је прво промашио лопту, а голман Јагодине одбранио шут његовог играча из петерца.

Ипак, одлични Јагодинци су у финишу меча успели да стигну до другог гола и смање на гол заостатка пред реванш. После центаршута са леве стране Дамјановић је главом погодио стативу, а одбијену лопту у мрежу је убацио Леповић за коначних 3:2 за Рубин.