Прочитај ми чланак

Лепота спорта – Српски дан фудбала

0

dan fudbala(Вечерње новости)

Европа је сан, а данашњи дан би могао да се у Србији прогласи за дан фудбала. Јер, Београд, Нови Сад и Јагодина биће домаћини у квалификацијама за Лигу Европе, док је Партизан јуче у другом по величини граду Јерменије, у Гјумрију, отворио сезону, али у квалификацијама за Лигу шампиона.

Лепо у фудбалу је увек када су трибине пуне, или бар када нису празне. А ваља очекивати да ће данас на „Маракани“, „Карађорђу“ и у Јагодини навијачи доћи да бодре своје љубимце како би интернационални старт представљао иницијалну капислу за боље клупске дане.

Елем, навијачи Црвене звезде су се ужелели фудбала па им и не смета што ће вечерас на београдску траву истрчати тамо неки Исланђани. „Север“ је плануо, „делије“ су своје рекле, па када је тако може се очекивати да ће ИБВ дочекати око 30.000 оних којима је црвено-бела боја на срцу.

Готово је сигурно да ће Градски стадион у Јагодини бити пун као зрели нар. Поморавље се дигло на ноге, а најављују се и навијачи из других крајева Србије. Прошле сезоне „ћурани“ су су опекли у Европи, сада су за годину искуснији, а имају и великог ривала. Рубин је сигурно један од најбољих тимова Русије, пре неколико година и двоструки шампион, па се очекује и свих 15.000 гледалаца на трибинама.

Можда „Карађорђе“ неће бити испуњен до последњег места (12.303), али ипак треба очекивати добро попуњене трибине. Већ је најављен конвој навијача из Будимпеште, а Новосађани сигурно неће дозволити да их Мађари надјачају, већ ће похрлити да помогну својим љубимцима да елиминишу Хонвед. Да остваре добар резултат за реванш и на неки начин им се и „освете“ за ону чувену елиминацију од пре 24 године.

Српски дан фудбала.