Прочитај ми чланак

ЛЕКЦИЈА НАШЕМ ЈОКИЋУ: Велики Гасол – овако је потврдио да ће играти за Шпанију!

0

Можда је некоме несимпатичан али му у погледу патриотизма и љубави према националном тиму нико не може ставити замерку.

Aктуелни европски шампион и овога лета ће бити први фаворит за златну медаљу и титулу на континенталној смотри која се одржава од 31. августа до 17. септембра, а како и не би када селектор Скариоло може да рачуна на све најбоље играче.

Један од оних чије би одсуство са Еуробаскета представљало велики проблем за „Црвену Фурију“ свакако је и Пау Гасол, али центар Сан Aнтонија не доводи у питање наступ за репрезентацију.

„Могу да потврдим своје присуство у националном тиму и намеру да наставим да освајам медаље и бележим успехе са својом репрезентацијом“, поручио је Пау Гасол.

Гасол је на претходном Европском првенству био најбољи појединац у репрезентацији Шпаније и најзаслужнији што је „Фурија“ поново стигла до титуле.

„Сваки турнир потенцијално може да буде последњи и зато морате да дате све од себе и да размишљате у том правцу. Видећемо да ли ћу за две године бити део тима на Мундобаскету“, додао је Гасол.

Бранећи боје „A“ селекције репрезентације Шпаније Пау Гасол је десет медаља на међународним такмичењима од којих су четири златне.

Шпанци ће на предстојећем Европском првенству играти у Групи Ц против селекција Хрватске, Чешке, Црне Горе, Румуније и Мађарске.