Прочитај ми чланак

Лавринович погурао Партизан ка Топ 16 Евролиге

0

Budiveljnik

Будивељник на свом терену савладао екипу Нантера са 97:87 и тако приближио српског шампиона пласману у Топ 16 фазу такмичења. Фантастична партија Даријуса Лавриновича. Панатинаикос убедљиво савладао Локомотиву у Русији (82:63).

Кошаркаши Будивељника победили су на свом терену Нантер са 97:87 у деветом колу Групе А Евролиге, што је резултат који повећава шансе београдског Партизана за пласман у фазу Топ 16.

Партизан и Нантер сада имају по три победе и да би се шампион Србије и Јадрана пласирао у другу фазу потребно је само да француски тим у следећем колу код куће изгуби од првопласираног Фенербахчеа.

Партизан у последњем колу дочекује московски ЦСКА и победа у том дуелу би му обезбедила пласман у Топ 16, без обзира на исход меча у Паризу.

Будивељник је раније изгубио шансе да се пласира у Топ 16.

Украјински Будивељник је до победе дошао највише захваљујући сјајном Даријусу Лавриновичу, који је данас одиграо свој најбољи меч у Евролиги ове сезоне. Он је утакмицу завршио са 29 поена и 10 скокова, уз укупни индекс корисности од 44.

Панатинаикос игра све боље како сезона одмиче. „Зелени“ су у гостима убедљиво савладали екипу Локомотиве (82:63) и тако „избацили“ Макаби на прво место на табели групе Д, пред последње коло.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Фоцис и Укић са по 17 поена, док је код Локомотиве бољи од осталих био Јасаитис са 13 кошева.

(RTS)