Прочитај ми чланак

КУП ПРИЈАТЕЉСТВА: Еспањол, Партизан, Војводина и Сарајево у четвртфиналу

0

Трећи дан такмичења на Купу пријатељства донео нам је много занимљивости, узбуђења, али коначно и много сунца па су све планиране утакмице и одигране.

Поред Еспањола који је пласман у финале обезбедио већ након другог кола, у борбу за финале су се укључили и Партизан и Сарајево.

Последњег полуфиналисту ћемо добити у петак, тада се играју мечеви трећег кола групе Ц па ће Сарајево морати да се стрпи да сазна име ривала.

Еспањол је пласман у полуфинале само потврдио победом 3:0 против Удинезеа, а у Групи Д се победом од Златибора опростила Олимпија која је са 1:0 савладала Вардар. Еспањол нисте имали прилике да гледате на нашим каналима, али видећете у суботу да се ради о веома доброј и уиграној екипи која је на три меча постигла девет и прмила само два гола.

Партизан ће се борити са Еспањолом за финале. Црно – бели су славили против Фенербахчеа и након преокрета са 2:1 уз пенал дошли до полуфинала. До самог финиша и гола Новаковића са беле тачке ситуација у Групи Б је била таква да је даље ишао Видеотон који је у тим тренуцима водио са 1:0 против Жељезничара. Ипак, у полуфиналу ћемо сасвим заслужено пратити Београђане.

У Групи А смо у самом финишу видели праву драму. Прво су у јутарњем термину СПАЛ и Сарајево завршили прекинути меч другог кола, а Италијани су славили са 2:0. То је значило да даље могу практично три екипе. Црвеној звезди је требала победа са два и више голова против СПАЛ, али да Осијек и Сарајево одиграју нерешено уз мали број голова. СПАЛУ је требао реми на оба меча, Осијеку и Сарајеву је „играла“ само победа.

Меч Осијека и Сарајева је почео неколико минута касније у односу на дуел Црвене звезде и СПАЛ који је завршен нершено 1:1, а осам минута до краја и на том мечу је било 1:1. То је био резултат који је одговарао Италијанима, али гол Кенана Дервишагића је овео Сарајево у полуфинале.

Воша у полуфиналу са Сарајевом

Последњи полуфиналиста Купа пријатељства је Војводина. Војводина је до полуфинала дошла са седам освојених бодова након ремија 1:1 против Будућности. Подгоричани су до предности дошли након аутогола Митровића, али је све исправио Зукић који је тако Војводину погурао даље.

У другом мечу Групе Ц Динамо је био бољи од Торина и славио са 2:0 головима Батурине и Капитановића.

Новосађани ће се за место у финалу борити са Сарајевом.

 

Други полуфинални пар чине Партизан и Еспањол. Завршницу турнира са Златибора пратите у суботу и недељу на каналима СК.