Прочитај ми чланак

КРАЉИЦА СКОКА У ДАЉ: Ивана Шпановић у Цириху крунише сезону!

0

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић у четвртак ће скакати удаљ на финалном митингу Дијамантске лиге у Цириху са намером да потврди прво место.

Ivana Spanovic skok u dalj23

Шпановићева је раније обезбедила Дијамантски трофеј, пошто има недостижну бодовну предност у односу на ривале, међу којима су олимпијска шампионка Тијана Бартолета и сребрна Бритни Рис.

Митинг у Цириху биће нови дуел те три скакачице удаљ, које су освојиле сва три одличја у тој дисциплини на Олимпијским играма у Рију.

Шпановићева је укупно освојила 56 бодова захваљујући победама у Шангају, Ослу, Стокхолму, Лозани, Паризу и другом месту у Јуџину, али и ушла у историју јер ниједној скакачици није пошло за руком да тријумфује на пет митинга у сезони.

Такмичење у скоку удаљ на програму је у четвртак од 19 сати.

Дијамант Србије је Ивана Шпановић

Шангај, Осло, Стокхолм, Лозана, Париз – списак је турнира Дијаманстске лиге које је освојила Ивана Шпановић. Поред тога стигла је до бронзане медаље на Олимпијским играма. Следи последнњи митинг, легендарни Цирих.

Тандем Ивана Шпановић – тренер Горан Обрадовић желе прво место. Иако је јасно да је Ивана освојила Дијаманстку лигу. Најбоља илустрација за речено је податак да је Ивана у Паризу скочила, 6,90 и одмах затим обукла тренерку и пратила шта се дешава на митингу. Сјајни тандем је желео да буде спреман за Цирих.

„Идемо на победу. Ивана ће скакати свих шест серија са циљем да лети преко седам метара. Остварили смо велики успех. Видим да многи пишу о финансијској добити од 40 хиљада долара. То није био наш циљ. Наш циљ био трон и успели смо да стигнемо до њега. Остаје жал због злата са Олимпијских игара, али нису далеко Олимпијске игре у Јапану“ рекао је тренер Горан Обрадовић.

Турни у Цириху је на програму 1. септембра. После тога Ивана ће заједно са пријатељицом Сандром Перковић која је већ обезбедила прво место у бацању диска, учествовати на митингу у Загребу, а затим следи спектакл на Теразијам, где ће се 11. сепрембра организовази такмичење у скоку у даљ као увертира за Европско првенство које је на програму почетком марта. Ивана брани злато.

Подсећања ради Ивана је у досадашњој каријери освојила: бронзу на ОИ у Бразилу, брозну са Светским првенствима у Русији и Кини, бронзу и сребро на Светским првенствима у дворани који су организовани у Пољској и СAД, злато и сребро са Европских шампионата у Швајцарској и Холандији, злато на Европском првенству у Чешкој, које ће бранити у дворану „Комбанк Aрена“ у Београду. Ивана у витрини има сребро са ЕП за млађе сениоре, злато за СП за јуниоре, злато са Универзијаде, сребро са ЕП за јуниоре….

Идемо даље! Бар тако кажу Ивана Шпановић и Горан Обрадовић.