Прочитај ми чланак

Кошарка: Срби „дали” злато Шпанцима!

0

Srb Esp 3 kos(Танјуг,. КСС)

Кошаркашки тим Србије играча до 16 година изгубио је од Шпаније у финалу, после продужетка, са 65:63 И фантастичан наступ на Евробаскету окитио сребрном медаљом.

Кадетска кошаркашка репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на првенству Европе пошто је у финалној утакмици у Кијеву изгубила од селекције Шпаније са 65:63 после продужетка (17:15, 13:18, 15:9, 10:13 – 10:8).

Изабраници селектора Вање Гуше пропустили су велику прилику да се оките шампионском титулом. Играли су веома добро, посебно у одбрани, па су Шпанци у последњој четвртини прве поене постигли четири минута пре краја. Младим српским кошаркашима, попустила је у финишу концентрација.

 

Stefan PenoСтефан Пено МВП, Милош Глишић у идеалној петорци шампионата

Гласовима селектора, репрезентација које су учествовале на Европском првенству у Украјини, за најкориснијег играча избран је плејмејкер Србије, Стефан Пено.

У идеалној петорци шампионата поред Пена, налази се и крилни центар нашег тима Милош Глишић, као и Георгиос Папагианис (Грчка), Ксабијер Лопез – Аростегуј (Шпанија) и Свиатослав Михаљук (Украјина).

 

Грешкама су испустили предност од пет поена (50:45), што су противници искористили и изборили продужетак после кога су славили. Ово је свакако фантастичан успех за „орлиће“ и будућност српске кошарке.

Најефикаснији у српском тиму били су Никола Ракићевић са 19 и Стефан Пено са 10 поена, док су се код противника истакли Родригес са 15 и Лопез-Арастегуј са 14 поена.
   
Бронзану медаљу на европском шампионату за кошаркаше до 16 година освојила је Грчка савладавши Италију са 78:50 (22:9, 12:15, 20:8, 24:18).