• Почетна
  • СПОРТ
  • Кошарка: Партизан затражио нови састанак због дербија
Прочитај ми чланак

Кошарка: Партизан затражио нови састанак због дербија

0

Danilovic00097629(Спортал)
На иницијативу Кошаркашког клуба Партизан у среду ће, на дан одигравања „вечитог дербија“, бити одржан нови састанак две стране, представника КСС-а и полиције, јер су црно-бели, ипак, одлучили да не прихвате понуђено решење усвојено прошле среде на састанку Удружења кошаркашких клубова Србије, сазнаје СПОРТАЛ.РС.

Заједница кошаркашких клубова је у току дана издала саопштење да ће у случају било каквог вређања актера дербија, ако упозорења не буду дала резултата, као најоштрија санкција бити наређено пражњење трибина. Крајњи исход таквог сценарија би значило померање за 24 сата и играње без присуства навијача, као што је то био случај у финалу Купа у Крагујевцу.

Свесни да је ризик од прекидања утакмице са недавно усвојеним договором далеко већи него раније, у Партизану су ипак одлучили да још једном преиспитају своју одлуку и изложе је на сутрашњем састанку. Црно-бели тврде да евентуални прекид и одлагање никоме неће донети добро.  

– Решење да се меч евентуално одложи за 24 часа и игра пред празним трибинама доноси прегршт нових проблема који никоме нису у интересу. Кошарка се игра због публике, у таквој ситуацији и ТВ пренос је неизвестан што и ширем аудиторијуму ускраћује задовољство праћења кошаркашких утакмица.

Спонзори, који су један од главних извора финансирања наших клубова,ће на тај начин бити додатно оштећени и њихово интересовање може да буде даведено у питање – наводи се у допису КК Партизан потписаном од стране директора Млађана Шилобада.

Из табора првака Србије сматрају да би примена понуђеног решења направила далеко већу штету него корист српској кошарци.

– Додатни проблем је могућност манипулације са вербалним деликтом и циљано прекидање мечева. И коначни проблем који може произаћи из одлагања меча је управо спортски мотив и регуларност такмичења, као и организација меча у наредном дану (заузетост дворане, пријављивање утакмице полицији у року, смештај гастујуће екипе, додатни трошкови организације меча итд.).

Поџавамо идеју да сви клубови утичу на своју публику да се суздржи од неспортског и недоличног понашања, као и увредљивих порука актерима меча, алл сматрамо да би примена понуђеног решења направила далеко већу штету него корист српској кошарци. Мишљења смо да би свима нама интерес кошарке, а не интерес појединаца, морао да буде у првом плану.