Прочитај ми чланак

Колашинац огорчен: Полудео сам због судија и крађе!

0

Asmir-Kolasinac_FBakic(Курир)

Српски атлетичар Асмир Колашинац пун горчине је стигао са Балканијаде која је одржана у Старој Загори у Бугарској. Наш најбољи бацач кугле освојио је друго место иза домаћег такмичара Георгија Иванова, а како каже главни разлог лежи у чињеници да је покраден од стране судија.

„Никада више нећу да учествујем ни на једном такмичењу у Бугарској. То сам чврсто решио. Отишао сам у Бугарску да бацим 21 метар, не да будем први.Међутим, све је урађено да победи домаћи такмичар, баш из Старе Загоре, Георги Иванов“, рекао је Колашинац.

Актуелни првак Европе у овој дисциплини открио је бројне веома чудне детаље који су га ометали.

„Још током загревања судија ме неколико пута спречавао да уђем у круг, јер се спремао старт ове, па оне трке. На мерењу ми је кугла била 7.65 кг, дакле пет грама тежа. Уз то, сипана је кока-кола по кругу, да би била спорија. То одговара Иванову, он баца праволинијски, а ја ротационом техником.“

Упркос свим ометањима, Колашинац је забележио солидна бацања, али су га судије драстично покрале.

„Покраден сам. Судије су ме уништиле. У првој серији сам бацио на линији од 21 метар, а судије су досудиле преступ, иако није постојао. То могу да потврде снимци и сви они из наше репрезентације који су пратили такмичење. У другом хицу сам бацио под линију од 21 метар, најмање 20,90, а они су измерили много мање – 20,59. Полудео сам, почео да скачем и урлам. С друге стране, у трећој серији су Иванову измерили 20,71, а није било више од 20,40. Нисам више могао да издржим такав однос. У четвртој серији сам спаковао ствари и напустио такмичење.“

Колашинац и Иванов ће се поново срести већ за десетак дана на Светском првенству у Москви, а српски ас има јасну поруку за ривала.

„Поручио сам Иванову да га чекам у Москви, да обавезно дође на Светско првенство. Рекао сам му још да му дајем метар форе“, открива Асмир Колашинац.