Прочитај ми чланак

Кладионице верују у “орлове”: Србија ће играти на ЕП

0

Енглези најближи пехару, Хрвати девети, Србија 17, док су Чеси на 20. месту

ФУДБАЛЕРИ Србије ће се пласирати кроз бараж Ц Лиге нација на ЕП 2020. И то није све, будући да „орлови“ у групи Д континенталног шампионата неће заузети последње место. Нису то пророчанства, већ процене страних кладионица, које изгледа много више верују у нашу репрезентацију, него домаћа јавност.

Детаљ са утакмице између Румуније и Србије Фото: Танјуг/АП

За почетак, лондонски „Вилијем Хил“ сматра да су изабраници Љубише Тумбаковића најбољи међу кандидатима за тријумф у плеј-офу. Да ће Србија извадити визу после разигравања са Норвешком 26. марта у Ослу и победником двобоја Шкотска – Израел 31. марта у Београду, квота је 2,25. Најближи су нам „викинзи“ са коефицијентом 2,87, док су у кожи аутсајдера Шкоти (4,5) и нарочито Израелци (10,00).

Ако су нас већ букмејкери погурали до ЕП, онда је ред да се провери и како бисмо тамо прошли. А и то није лоше, јер по квотама за титулу, нисмо најгори у друштву чији смо могући члан. На тој листи Енглеска је најближа пехару (5,00), Хрватска (26,00) је девета, а 17. Србија (101,00) је испред Чешке, која је на 20. месту (151,00). Из сваке од шест група даље иду по две најбоље селекције, као и четири најбоље трећепласиране екипе, па ни такав исход нам можда не би сметао.

Према распореду, ако одемо на ЕП, најпре ћемо се састати са Чешком (15. јун, Глазгов), затим са Енглезима (19. јун, Лондон) и на крају Хрватима (23. јун, Глазгов).

– Припрема за првенство нам је отежана, јер не знамо трећег противника – рекао је селектор Хрватске Златко Далић. – Шкоти би били незгодни, пошто су домаћини, а Србија има квалитет.

Стратег Чешке Јарослав Шилхави није помињао „орлове“, али зна циљ:

– Енглези и Хрвати су играли у завршници СП. Ипак очекујем да се квалификујемо из групе – поручио је Шилхави.