Прочитај ми чланак

Кирјос: Ђоковић је изневерио спорт

0

Аустралијанац Ник Кирјос изјавио је да има благослов да је један од ретких који могу да науде Новаку Ђоковићу.

Како је истакао, он је желео окршај против првог тенисера света већ у првом колу Вимблдона који почиње у понедељак.

„Дефинитивно. Прилично је лудо то што сам играо само два турнира у претходне две године, а и даље сам један од ретких који може да отежа посао Ђоковићу. То је благослов. Могу и да не играм, а људи желе само један меч, Кирјос на Ђоковића. То показује колико доносим нашем спорту“, изјавио је Кирјос у интервјуу за британски „Телеграф“.

Аустралијанац је два пута добио Новака – 2017. године у Акапулку и Индијан Велсу.

„Желим да изађем на терен да се забавим. Никада нисам играо тенис због новца, славе и таквих сра*а. Желим да се људи добро проведу. Знам да је много навијача који желе узбуђење, и знам да ја могу да има га дам“, рекао је Кирјос и додао:

„Хтео сам да будем сигуран да сам се побринуо за своје тело и ментално здравље, зато нисам журио са повратком. Надам се да ћу бити добар на повратку“.

У првом колу ће Кирјос играти против Игоа Имбера из Француске.

„Увек ћу приоритет дати себи као човеку него себи као спортисти. Лако је било коме да упадне у вртлог негативности на друштвеним мрежама. Мислим да се не посвећује довољно пажње менталном здрављу. Било ми је потребно много времена да дођем до тачке у којој ме негативни коментари не погађају, и даље радим на томе“.

На крају се поново осврнуо на Ђоковића и његову организацију „Адрија тура“ прошле године.

„Мало је изневерио спорт. Он је Леброн Џејмс тениса, светски број један, и мора да буде пример другима. Мислим да то што је урадио није било најбоље за спорт, али сви правимо грешке. То је сад у прошлости“, подвукао је Кирјос.