Прочитај ми чланак

Караџић се предомислио: Не знам да ли одлазим?!

0

karadzic_620x0

После сензационалног „Караџић одлази“, које је у августу фудбалском Србијом прострујало брзином муње, следи изгледа обрт – Караџић остаје!

Иако председник Фудбалског савеза Србије то није тако рекао, из његовог наступа у „кући фудбала“ јасно је да је тренутно много ближи одлуци да промени мишљење и остане у фотељи него да каже „збогом“ на крају године.

Иницијална каписла за његов наступ којим је делимично изненадио јавност била је изјава селектора Синише Михајловића, који је истакао да жели да остане на функцији и настави да ради само ако ће Томислав Караџић остати на челу ФСС.

– Нисам срећан што је Михајловић дао такву изјаву и везао свој опстанак у репрезентацији за председника и нас из ФСС. Мислим да он добро ради свој посао, да државни тим добија контуре, физиономију… Што се мене тиче, најавио сам одлазак у децембру и то је на столу. Лично, свака одлука која буде тада донета мени ће одговарати. Некад више, нека мање, али ништа посебно се ту није мењало – саопштио је Томислав Караџић.

Први човек српског фудбала је открио и од чега, односно од кога зависи да ли ће остати на Теразијама 35.

– Да ли ћу отићи, зависи од четири фактора. Прво и највише – од мене! Друго, од ФСС и његових органа. Затим, од мишљења државе, са којом имамо у последњих месец дана редовну комуникацију. И – четврто је став ФИФА и УЕФА, који нас стално запиткују шта се то дешава.

Караџић је појаснио и шта тачно значи да „мишљење државе“ има утицаја на његову судбину у ФСС.

– Нисам мислио на то да ће сад политички врх да каже: „Толе иди“, него на чињеницу да ФСС не може без подршке државе да реализује пројекте који су пред нама. Док смо били под санкцијама ништа нисмо могли да радимо, а сада локална самоуправа, Министарство, држава и Савез морају да буду заједно – појаснио је Караџић.

Рачунаће се, дакле, и глас УЕФА и ФИФА. Зато је председник ФСС најавио посету првом човеку Светске фудбалске федерације.

– УЕФА и Мишел Платини су се већ изјаснили јавно о нашем раду. А, Зоран Лаковић, Иван Ћурковић и ја ћемо 29. октобра ићи код Сепа Блатера. У сваком случају, мислим да је ФСС организационо апсолутно стабилан, добро ради и све оно што је у нашој надлежности функционише како би требало – подвукао је Томислав Караџић.

(Новости)