Прочитај ми чланак

Како смо све „драли“ Литванце! (ВИДЕО)

0

litvanija-srbija_1315425179_420x0

(Телеграф)

Није се мало пута десило да репрезентација Србије буде трн у оку Литванцима, па је тако долазило и до суза, па чак и до идеје да се сусрет не заврши од стране некадашњих европских мегазведа и литванских репрезентативаца.

Мање од шест часова до првог меча српских кошаркаша на Европском првенству у Словенији покушали смо да призовемо репризу једног од бројних мечева наших и литванских репрезентација у последњих 18 година.

Меч број један без премца је онај из финала Европског првенства 1995. године. Победа за титулу и девет тројки Салета Ђорђевића. Незаборавно!

Две године касније избацили смо Литванце у четвртфиналу резултатом 75:60 , касније у полуфиналу савладали домаћина Грчку 88:80, а у финалу страдала је Италија 61:49.

Последњи пут, наши стари зналци, пали су на колена 2009. године. када смо их у групној фази савладали резултатом 89:79, тада је домаћин првенства старог контитнента била Пољска. Фантастичну партију пружио је Милош Теодосић, са учинком од 20 поена и 12 асистенција.

Утакмица између репрезентација Србије и Литваније прва је коју ће наши момци одиграти на Европском првенству, а поставља се питање какав сценарио бисте волели да видите?