Прочитај ми чланак

КАКО ПОБЕДИТИ ВЕЛС: Тадић и Костић ударна снага Србије

0

БЕОГРАД - Уводни део квалификација за СП фудбалери Србије су искористили на прави начин. После трећег кола доспели су до прве позиције у групи Д и са пуно мотива и самопоуздања спремају се за четврти, најделикатнији испит, мегдан са Велсом у Кардифу (12. новембар).

h

БЕОГРАД – Уводни део квалификација за СП фудбалери Србије су искористили на прави начин. После трећег кола доспели су до прве позиције у групи Д и са пуно мотива и самопоуздања спремају се за четврти, најделикатнији испит, мегдан са Велсом у Кардифу (12. новембар).

Удрана игла Србије је свакако новоформирани тандем Душан Тадић и Филип Костић, који је нашу игру учинио бржом, креативнијом и ефикаснијом. Уосталом, и статистика каже много тога- Тадић три гола и пет асистенција, Костић два поготка. Од њих се и на Острву очекује највише.

„Велс је солидна екипа, добри су као колектив, имају и Бејла који може једним потезом да реши утакмицу.Ипак, као што они имају Бејла и ми имамо таквог појединца – Душана Тадића. И он уме да реши утакмицу из једног потеза, или да намести гол.Баш је он наш главни адут, човек у којег верујемо пред овај меч“, јасан је везиста Хамбургера Филип Костић.

Тадић није желео много тога да каже о својим блиставим играма у дресу репрезентације.

„Партије које сам до сада пружио у дресу Србије ме додатно мотивишу да играм још боље. Велике заслуге има селектор Славољуб Муслин који нас је добро наместио на терену и због којег играмо као екипа. Добио сам слободу и уживам у игри. У таквој ситуацији често испливају квалитети појединаца“, констатовао је ас Саутемптона.

И Митровић се пробудио, тресе мреже у Њукаслу, неће бити лако домаћој репрезентацији на стадиону Миленијум.

„Меч ће бити тежак, прави такмичарски, али је добро да имамо доста разиграних нападача. Верујемо у себе, то је важно. Надам се да ћу постићи гол, то је прави начин за додатно самопоуздање. Најбитније је да изборимо повољан резултат, а мрежу ће неко већ да затресе. На папиру домаћин је фаворит, неопходан им је тријумф јер су остали без планираних бодова против Грузије“, вели Костић.

„Добро смо започели квалификације, а сада нам предстоји можда и најтежа утакмица у групи. Велс, као полуфиналиста Европског првенства, заслужује највећи респект. Код нас увек постоји притисак, без обзира да ли се ради о квалификацијама за Мундијал или о пријатељском сусрету. Једноставно, такав смо народ, сами себи намећемо притисак и када не би требало да га буде. Наша филозофија је да увек идемо на победу“, истакао је Тадић.

Признаје селектор Велшана Крис Колман да га пече она шестица из Новог Сада, да му је то био најтежи тренутак у каријери. Али, времена су се променила,Велс је силно напредовао на фудбалској мапи Европе.

„Играће типично енглески, са дугим лоптама и преко Бејла. Међутим, ако ми будемо на нашем нивоу, као у претходним утакмицама, мислим да имамо добре шансе да се изборимо са њиховим стилом. Да ли ћемо играти отворено или затворено, то зависи од селектора Муслина, ту сам да одрадим своје и оно што се тражи од мене“, поручио је Костић.

Надметање два мајстора фудбала Бејла и Тадић могло би да скроји исход мегдана у Кардифу.

„Биће веома тешко да зауставимо Бејла, јер је један од најбољих фудбалера на планети. Ипак, мислим да ћемо пронаћи начин да изађемо са њим на крај, како против њега тако и против свих Велшана. Надамо се бодовима, јер су нам потребни како бисмо били у Русији 2018. године. Сматрам да полако враћамо култ репрезентације и то ме изузетно радује“, истакао је Тадић.

Тандем за велика дела Тадић – Костић кључ успеха у Кардифу држи у својим рукама.